sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Feldkirch ... ostoksilla Itävallan puolella


Feldkirch -kaupunki Itävallassa on n. 40 minuutin ajomatkan päässä Domat/Emsistä, Liechtensteinin takana. Itävallassa ovat hinnat halvempia, joten täällä sveitsiläiset myös käyvät ostoksilla - hankitaan paljon ruokaa sekä muuta tarpeellista (ja tarpeetonta) tavaraa. Ja se on verovapaata ostamista. Kaupassa pyydetään tax-free-paperi, jonka myyjä täyttää henkilötiedoilla ym., paperi näytetään tullissa, jossa siihen lyödään leima. Niin, Itävällan ja Liechtensteinin välissä on vielä tulli, rakennus ja tullimiehet - tosin meiltä ei tarkastettu passia menomatkalla.  (Sveitsin ja Liechtensteinin välillä on puolestaan jonkinmoinen sopimus, eikä tullia ole). Seuraavalla kerralla täällä asioidessaan voi hakea maksetun veron pois, joka on n. 20 % ostoksen hinnasta. Se takaisinhakumahdollisuus on myös Sveitsin puolella, lähin semmoinen piste on Churissa, jossa tosin rahastetaan käsittelykuluina 2 euroa per haku... Eli ostokset halpenee vielä ennestäänkin.


Feldkirch:n vanha kaupunki on todella kaunis ja talot herkullisen pastellinvärisiä. Tuo kuvassa oleva jono syntyi hetkessä jäätelökaupan eteen koululaisten rynnätessä jonottamaan, onneksi me olimme ehtineet sisään just ennen sitä. Tietenkin ulkona sitä herkkua syötiin.
----------

Shopping trip to beautifull Feldkirch, in Austria. It's only ab. 40 minutes from Domat/Ems. There prices are cheaper than in Switzerland, and are also tax-free. Customs must stamp on paper, and in the next shopping trip you can apply out of the tax . The tax is about 20% of the purchase price..
x

6 kommenttia:

 1. Precios aquest ppoble , unes fotos molt boniques !
  Salutacions des de Catalunya .
  Anna

  VastaaPoista
 2. Thanks for the sweet memories from this adorable place!The city is gorgeous and your pictures are great!
  Glad that you enjoy your visit there!
  Hugs
  Léia

  VastaaPoista
 3. Siellä on jo kevät pitkällä ja jäätelökioskit auki. Kohta kai täälläkin.

  VastaaPoista
 4. looks an amazing trip/place i wish i can go there too one day :P

  VastaaPoista
 5. Very nice collage.

  Greetings,
  Filip

  VastaaPoista
 6. Que bonitas fotos...solo falta Heidi correteando...jajaja. Abrazos Orvokki.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...