torstai 3. syyskuuta 2015

Sveitsin kuulumisia / News from SwitzerlandLoma on takana päin. Ja millainen loma - hellettä joka päivä keskimäärin + 31 - +34 °C, kerran jopa + 36 °C (ja tätä on kuulemma ollut liki 2 kuukautta). Ei ihan valkoisen miehen säätila. Erehdyin ensimmäisenä päivä kapuamaan keskipäivän aikaan kukkulalle, ja meinasin kuolla. Kotiovelta lähtien pelkkää ylämäkeä ! No, maisemat oli sen väärti, mutta jäipähän vaeltamiset jatkossa. Keskipäivällä ei juuri näkynyt ristinsieluakaan, kaikki olivat visusti sisätiloissa. En muuten enää hehkuttele meidän omilla helleaalloilla.. :D. Päivät meni osin myös siivous- ym avussa, kun tyttären perhe on ostanut uuden kodin, ja remontoi sitä.


The holiday is over. And what kind of holiday - the heat every day an average of + 31-34 °C, one day even+ 36 °C. I made a mistake on the first day to clamber to a hill in midday, and I was almost to die. Well, the scenery was super, but I didn't made any other walking in the future. I was also cleaning assistance, etc., because my daughter family has bought a new home and renovate it.


En välttynyt lomalla tapaturmaltakaan. Olimme illansuussa ruokapöydän ääressä, ja miksi lie seisoinkin, jolloin Mikko siirsi tuoliani, jotta pääsee takana olevalle kaapille. En huomannut sitä, vaan istahdin - suoraan lattialle. Kolautin pääni kaapin pystyasennossa olevaan metalliripaan, sattui pirusti ja käteen tuli verta. Ei muuta kuin meno saman talon lääkäriasemalle (onneksi oli lähellä ja oli vielä auki) ja siellä päähäni laitettiin 3 metallihakasta, eli reikähän sinne oli tullut. Lähtöpäivänä sitten otettiin tikit pois. Onneksi ei tullut aivotärähdystä, tai jos tuli, en huomannut. Mutta muutaman päivän omistin kipeän pään.


.I did not able to escape on holiday accidents. I stood at the table and Mikko had taken the chair out from under me by mistake. I did not notice, and I fell on the floor when I sat down. I knocked my head to the cabinet metal handle, it hurt like hell, and there was blood. We went to the doctor (luckily it was next door) and I got three stitches. A few days had a sore head.Yleensä meillä on ollut hieman kiire lentokentälle, jos minut on sinne heitetty autolla. Mutta mikään ei ollut tämän kertaisen veroista. Matkaa on noin 80 km, eli normaalisti ajo kestää vaja 50 minuuttia. Mutta nyt ajoaika olikin yllättäen liki 2,5 tuntia. Eli myöhästyttiin totaalisesti. Baanalla oli kilometrien pituinen ruuhka, ja mm. Basel, jonka kautta kiersimme, oli täynnä katutöitä, jotka teki ruuhkan (ja ne lukuisat pitkät punaiset valot ja miljoonat autot), viimeinen niitti oli iso auto-onnettomuus jossain kylässä, joka ruuhkautti täysin liikenteen. Vävyni, joka ei juuri hermostu koskaan, myönsi nyt hermostuvan vähän, kun kello oli jo paljon ja kenttä vielä 5 km päässä. Sillä olin todennut, että jos en ehdi koneelle, niin olen vielä lisäviikon heidän luonaan… heh.
Kun vihdoin oltiin lentokentän parkkialueella (on muuten iso kenttä), niin Virve meni rattiin ja vei auton jonnekin, ja me Steffenin kanssa alettiin juoksemaan, hän raahasi minun matkalaukkua (painava) ja otti vielä repunkin (kuinka nuori mies jaksaakin juosta), ja minä yritin pysyä perässä (tuli monta pikkukuolemaa). Monen mutkan kautta löytyi Finnairin tiski, jossa oli onneksi vielä virkailija. Pitkään mietti ja soitti jonnekin, ja otti vihdoin minun laukkuni ja minut sisään. Kone oli ollut hieman myöhässä laskeutuessaan, se oli ainoa syy, miksi pääsin mukaan. Ja sitten vauhdilla tullin läpi, en juuri ehtinyt  halata poikiakaan. Ja tietenkin portti oli helkkarin kaukana. En ehtinyt juuri vanheta portilla, kun kone jo lähtikin … oli tipalla.
Mutta silti - kaikesta huolimatta - loma oli ihana.


I almost missed the plane. The distance from home is ab. 80 km, and now the journey lasted approx. 2.5 hours (usually 50 minutes). The motorway was miles and miles of congested, and all the detours was also a traffic jam and there was also one big car accident. I said to Steffen that no problem, if I don't catch a plane, I'm still a week with you .. then he started to get nervous: D
In the end, we got too late to the airport, and we ran with Steffen (I did many deaths), and finally we found the Finnair counter. Fortunately, the Finnair plane had been late, that's why I got that flight. And then again hurry running through customs and the "many kilometers" to the right gate. Huh .. near misses.
But despite everything, the holiday was wonderful.

 

36 kommenttia:

 1. Wow what a story! You really had back luck, but I'm glad you had a nice time as well.
  Greetings!

  VastaaPoista
 2. Warm, for Switzerland! Glad the bumps in the road didn't keep you from having a good vacation.

  VastaaPoista
 3. Toda una aventura tus vacaciones....
  Preciosas fotos, el campo es una maravilla.
  Un abrazo

  VastaaPoista
 4. Yes it is a very beautiful country but sometimes a bit to clean If you know my meaning.

  VastaaPoista
 5. The landscapes are fantastic.

  Do not is good to make a physical effort , with high temperatures. In Cordova we arrived to the maximum 44 and 45 .... at that time , tried to be home with air conditioning.

  I feel your little accident , luckily it was not serious .

  kisses

  VastaaPoista
 6. Kauniit lomakuvat ja tunnelmat, ellei oteta sitä tärskyä huomioon ja lievää tulipalokiirettä koneeseen. Siellähän oli mukavat hellekelit. Täällä on jo aika vilposta ainakin yöllä.. säälittää laittaa toinen kisuli yön selkään, mutta itseppä se sinne haluaa.

  VastaaPoista
 7. Glad to hear that the holiday was wonderful - despite your mishaps.
  Three stitches? Ouch.
  I hope you are much better now...

  VastaaPoista
 8. 35C here, but then this isn't uncommon.

  VastaaPoista
 9. you have to love that beautiful country. Thanks for sharing your trip.

  VastaaPoista
 10. What beautiful pics!

  Ouch on the stitches!

  VastaaPoista
 11. What a memorable holiday - the very good bits as well as the bad bits - hope your head is all right now. Switzerland is such a beautiful country.

  VastaaPoista
 12. Sveitsi on juustojen maa. Perustellusti voi pohtia, onko emmentaalissa reikiä vai ei. Minun mielestäni ei.

  VastaaPoista
 13. Beautiful holiday scenes.
  Whenever I think of Switzerland, I think of cows!
  Glad you had a great vacation (except for the airport, of course.)

  VastaaPoista
 14. Mukava lukea tällaista, vaikka ulkomailla ollaankin, arjen kuvausta kumminkin, konstailematonta. Kuvia vieraista maista katsoo ilokseen ja uteliaisuttaan.

  VastaaPoista
 15. speedy recovery your head and that your holiday was good in spite of everything so beautiful in Switzerland .. beautiful landscapes!
  Elke

  VastaaPoista
 16. Jopas sinulle sattui kommelluksia, mutta onneksi kaikki päättyi hyvin! <3

  Tuollaiset helteet ei kyllä houkuta, nuo maisemat ovat kauniita. Hienot kuvat!!

  VastaaPoista
 17. Kauniita kuvia Sveitsistä, mutta onpa ollut kuumaa. Ei noilla lämpölukemilla jaksa vuorille kiivetä.

  Hyvä kun selvisit vähillä vammoilla, oli voinut käydä pahemminkin..

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Upeat maisemat! Kuumuus ei sovi meikäläiselle, silloin ei enää jaksa tehdä yhtään mitään. Onneksi ei käynyt pahemmin ja ehdit koneeseenkin. Aikamoinen seikkailu. :-)

  VastaaPoista
 19. That was quite a holliday for you, but you managed to take some pretty pictures of the Swiss landscapes. Yes we had a rather hot summer in Europe all over the countries.

  VastaaPoista
 20. I'm glad the holidays went well despite the obstacles last minute.
  Halaus

  VastaaPoista
 21. Olipahan loma! Ja ehditpähän koneeseen - etpä ehtinyt pelätä, kun juoksit suoraan sisälle! Nyt muuten äkkäsin tuon sinisen tuolin, kun vahingossa katsoin vain osaa kuvasta...

  VastaaPoista
 22. Oh my goodness! You certainly had quite an adventure but I am glad you remember it as being mostly wonderful. ;))

  VastaaPoista
 23. Onpa ollut tapahtumia. Mutta onnekas olet ollut kun ei käynyt huonosti kummassakaan tapauksessa.

  VastaaPoista
 24. Melkoinen lomamatka Sulla kaikkinensa. Voin vaan kuvitella kuinka onnellisena istuitkaan koneessa vaikeuksien jälkeen. Mikko taisi olla onneton, mummille pää aukesi.

  VastaaPoista
 25. Beautiful landscapes :)

  VastaaPoista
 26. idyllisk bilder fra Sveits !

  VastaaPoista
 27. Hienot maisemat ja tapahtumia on riittänyt! Tuo on jotenkin niin klassinen, että istahtaa lattialle kun ei ole tuolia, mutta sinulle siinä on käynyt kyllä ikävästi.. Onneksi ei käynyt pahemmasti.

  VastaaPoista
 28. Vauhdikas loma ollut, ihanissa maisemissa! ;))
  Ja Suomessa ei oikeastaan missään tapauksessa voi puhua helteistä (paitsi jos on yli 30°C).

  VastaaPoista
 29. Such beautiful scenery. Hope you didn't have to work too hard during your vacation!

  VastaaPoista
 30. Kiitos kivoista kommenteistanne ! Minun pää selvisi säikähdyksellä, nyt on muistona iso kuhmu takaraivossa. Luulisi kyllä, että on helpompikin tapa testata onko osteoporosia … :D

  Thanks for your lovely comments. I've got a big bump on the back of the head, otherwise it will be okay.
  You would think that there is an easier way to test osteoporose :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon toipumista, joo voisi mitata sen vaikka kantapäästä laitteella:)

   Poista
 31. Goodness me, that was quite a trip :) glad you got home safely Orvokki..

  VastaaPoista
 32. Goodness me, that was quite a trip :) glad you got home safely Orvokki..

  VastaaPoista
 33. Sounds like quite an adventure! Glad you made it and got some nice pics of the Swiss countryside.

  VastaaPoista
 34. Sveitsi, yksi niistä maista, joissa tulen vielä joskus käymään, koska kameran kennolle tarttuu noin upeita maisemakuvia. Outs, pää parka, onneksi ei käynyt tuon pahemmin. Nyt varmaan jo äksidentti hymyilyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan, matkusta Sveitsiin ja nauti. Minä olen hurahtanut tähän maahan. 4 vuoden ajan olin muutaman kerran Alppiseudulla, ja nyt Virve on muuttanut tänne pohjoisempaan. Kummassakin oli hienot puolet, mutta ehkä enempi sittenkin tykkään tästä kukkulallisesta maastosta. Tämä oli toinen kerta täällä, ja huonoksi tuuriksi oli ne valtavat, liikkumista rajoittavat helteet.
   Mutta sinunlaiselle kamerankäyttäjälle maa on mitä loistavin. Maisemat ovat silmiähiveleviä, ja kohteita on täällä paljon.

   Poista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...