torstai 17. marraskuuta 2011

Kauklahti, Espoo

Vanhaa Kauklahtea
Old Kauklahti


Uutta (asuntomessu) aluetta
New region of Kauklahti  

One of the city part of Espoo. Old buildings are still found, although in 2006 there was a housing fair, when almost whole center was renewed.  

Tein viikolla retken Kauklahteen (eräs kaupunginosa Espoossa), n 6-8 km kotoani, mutta ei sinne tule koskaan poiketuksi, ellei ole asiaa, sinne ohjaavan tien ohi kuitenkin aina ajaa, kun Kivenlahdesta lähtee Kehä III:lle. Muutettuani Kivenlahteen, teimme sinne usein pyöräretkiä, ja mm. Halmeen ihanasta leipomosta ostettiin pullat. Viimeksi olen ollut siellä takuulla yli 13-14 v sitten. Muistin Kauklahden keskustan olleen ihastuttavan, idyllisen historiallisen. Ei se suuren suuri ollut, mutta tuntui kuin olisi tullut eri aikakauteen ja jopa eri maahan. Vanha Kuninkaantie on kulkenut Kauklahden kautta.

Parkkeerasin auton Valintatalon parkille, (ei siellä mitään ostaria ollut), ja lähdin kiertelemään ja etsimään kadonnutta idylliä. Sillä kadonnut se oli. Kauklahdessa oli vuonna 2006 asuntomessut (Messut oli liian lähellä, ei tullut silloinkaan piipahdettua siellä). Kiertelin kaikki uudet kadut, osa kortteleista oli suht kivoja, osa ei saanut minulta kuin hymähdyksen. Mutta värejä oli käytetty runsaasti.

Löysin vielä vanhoja taloja kuvattavaksi. Halmeen Leipomo on edelleen samassa kivitalossa (ylin kuva oikealla) Ja kävi "tuuri", sillä he tarjosivat juuri tänä päivänä ilmaiset pullakahvit sen kunniaksi, kun heidät oli valittu Vuoden Yrittäjäksi. (pulla oli taivaallista)

Vanha asemarakennus on vielä käytössä (2 alinta kuvaa oikealla). Aseman "takafasaadi" on kadulle päin, eikä se ole mitenkään erikoinen, mutta asemanpuoleinen julkisivu on tosi kaunis.

Kun ulotin kävelyni kauas yli ns. keskustan, tulin pelloille ja tieni johti, mielestäni umpikujaan, uudisrakennusten sumaan. Suuntavaistoni oli kadonnut, joten kysyin lähellä harppaavalta nuorelta pojalta ohjetta suorinta tietä ostarille. Hän katsoi minua hieman vinosti ja kysyi sitten että, ... ai Valintatalolleko.. Jep. Lähdettiin  eteenpäin, hän rivakkaa tahtia ja minä perässä ja jokaisessa hiekkatien risteyksessä huikkasin että minnepäin, no ei ollut ongelmaa, sillä hän kulki edelläni melkein perille asti. En voinut antaa hänen mennä menojaan, sillä hän oli ainoa ihminen jonka siellä näin. Valintatalo tuli lopulta vastaan, ja matka kotiin alkoi.

Voit lukea enempi:
Asuntomessut   
Kauklahti

Rengastin Kauklahden sijainnin Suur-Helsingin karttaan. Ja Kivenlahti on alleviivattu.


x

22 kommenttia:

 1. Me gustan los edificios antiguos...has hecho una edición de maravilla.
  Buen trabajo!
  Besos.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen paikka vanha Kauklahti, eipä ole minunkaan tullut siellä käytyä, ehkäpä joskus.

  VastaaPoista
 3. A wonderful post. Beautiful work.

  VastaaPoista
 4. Alkuperäinen tapa opettaa muuttaa kaupunkiin. Rakastan vanhoja rakennuksia!
  suudella.

  VastaaPoista
 5. Iloisen värisiä taloja.Kivenlahdessa olen käynnyt vuonna-79 kun ystävättäreni asui siellä, Jostain kummasta syystä pidän enemmän Espoosta, Korsosta, Vantaasta j.n.e kuin Helsingistä, kotikaupungistani. (syntymäkaupunki)

  VastaaPoista
 6. It seems the new houses are becoming smaller and smaller or is it because of the crisis.

  Greetings,
  Filip

  VastaaPoista
 7. Remei, Me gusta también las casas antiguas, que tienen algo. Gracias.

  Marizan, kun tulet mun luokse ensi kerran, niin ajetaan Kauklahteen pistäytymään. Kiitos.

  Fotokarusellen, very big thanks.

  Laura.M, Kiitos, Gracias. Casas antiguas son maravillosos.

  Pia, et tuntisi Kivenlahtea enää vuoden -79 jälkeen. Se on muuttunut paljon, jopa minun 16 vuoden asumisen aikanakin. Mun pitääkin ottaa Kivenlahdesta kuvia muualta kuin tuosta merenlahdesta (joka oli silloin, -79, vielä talotonta), Amfit oli jo silloin, siis nuo matalat talot tornitalon ympärillä. Itse tunnen olevani hesalainen, vaikka puolet elämästäni olen asunut Espoossa, ja Hesa on minulle yhtä kuin Lauttasaari, se toisen ikäpuoliskon asuinpaikka. Korso on mulle täysin vieras ja Vantaa paikoitellen tuttu (se on kans niin suuri alue, että siellä on sekä huonoja että hyviä alueita.) Mutta missään itäpuolella en voisi asua, se verenliike, nääs, kun on ikänsä asunut lännessä.

  Filip Demuinck, thanks. Who knows, why the new houses are smaller.
  One explanation for this: The country is now more expensive and requires several homes on the same farm. Before, it was different, people had large plots of land.

  VastaaPoista
 8. Minä olen asunut Roihuvuoressa ja Tammisalossa..Minulla on valokuva otettu kivenlahdessa rannalla kalliolla silloin vuonna-79. En paljon paikasta muista muuta kuin ison valkosen kerrostalon jossa ystäväni asui, niin ja sen kallion.

  VastaaPoista
 9. Roihuvuoresta muistan sen, kun ystäväni muuttivat sinne, oiskohan ollut jotain -64 -65, Roihis oli silloin just rakennettu. Tytön sukunimi oli Kuningas ja he muuttivat Prinsessantielle. Se oli meistä ihan hassua. Roihiksessahan on satuja kadunnimeinä. Mutta se matka - halki puolen Suomen Larusta Roihikseen, jumalan selän taakse - no, se tuntui silloin pitkältä.

  Sulla on hyvät tuntomerkit Kivenlahdesta, Pia. Valkoinen talo ja kallio.. hih

  VastaaPoista
 10. Prinsesantie ei ollut mulle oikeen tuttu paikka. Asuin lähellä rantaa, untuvaisentiellä, korkeassa valkosessa talossa, muutimme sinne-65 Tammisalosta joka on siinä Roihuvuoren vieressä. Isäni oli kotoisin sieltä.

  VastaaPoista
 11. hyvä kokoelma ja koteihin.

  hyvä reportaasi. osalta

  VastaaPoista
 12. histoire intéressante
  José Ramón de voeux
  Photos créativité et l'imagination de José Ramon

  VastaaPoista
 13. Hyva ettatalot ovat varikkaat, nyt kun talvi on tulossa ja sen mukana valkoinen lumi. Tuleeko sita tana talvena?

  VastaaPoista
 14. Kiehtovaa aikamatkailua. Vanhat talot viehättävät. Liianko myöhään niitä herättiin vaalimaan? Useimmat kuitenkin haluavat asua uusissa...

  VastaaPoista
 15. So beautiful and perfect collage. The houses are adorable!
  Léia

  VastaaPoista
 16. Kiitos monista vierailuistasi ja linkistä sivustollesi liittymisesi yhteydessä. Kiva nähdä erilaisia blogeja!
  Vanhojen talojen viehätys on huomattavasti silmiä hivelempää. Onhan noissa uusissakin rakennuksisssa tosin jonkin verran asennetta ja vänkää ideaa vaikka hieman steriililtä ja hengettömältä vielä paikat näyttävätkin. Näky ei mitenkään houkuttele esim. kävelyretkelle. Mutta pahemminkin voisi olla, on todettava nähtyään niin paljon ns. kaupunkisuunnittelua siellä sun täällä ympäri suomenmaata.
  Nyt olisi meidän kaikkien syytä ryhtyä kallistumaan uudestaan pienempiin taloihin ja asuntoihin.
  Tai tiiviisti yhdessä asumiseen.
  Luulen ja uskon kyllä että siitä muodostuu pikku hiljaa luonnollinen suuntaus. Ökyrakentaminen on ekologisesti hirveää tuhlausta.
  Terveiset sinulle sinne Espooseen.

  VastaaPoista
 17. Tengo costumbre de mirar hacia arriba , hay detalles, en los edificios, maravillosos.
  En mi ciudad también los hay.

  Buen trabajo

  VastaaPoista
 18. Beautiful post!
  This was just absolutely fantastic!
  Have a great Saturday!

  VastaaPoista
 19. - oteador
  - José Ramón
  - hpy, toivottavasti tänne etelään ei tuli pitkää talveä. Värikkäät talot ovat aina miellyttäneet minus, myös lumettomana aikana.
  - Ari
  - Marjattah
  - Cezae and Léia
  - Asta, kiva kun vierailit blogissani.
  - Esmeralda
  - Art

  Kiitos kommenteistanne. Vanhat rakennukset hivelevät silmää, mutta toisaalta, hivelevätkö ne myös asukkaidensa kukkaroa, sillä onhan niitä hoidettava, eikä päästettävä rappiollle. Kaikki vanha ei silti ole kaunista eikä käytännöllistä (vetoisuus, pienuus, jne.). Kauniita, kunnostettuja vanhoja taloja on onneksi täällä Espoossa vielä jätetty jäljelle.

  Thank you for your comments. Beautiful, renovated old houses here in Espoo, has fortunately been left yet.

  Gracias por sus comentarios. Hermoso y renovado las viejas casas aquí en Espoo, afortunadamente ha quedado todavía.

  Merci pour vos commentaire. Belle, rénové vieilles maisons ici à Espoo, a heureusement été laissé encore.

  VastaaPoista
 20. Hassu tuo juttu ainoasta ihmisestä jonka näki Kauklahdessa. Se on hauska paikka, siellä uusi ja vanha sekoittuu kivasti.

  VastaaPoista
 21. No joo, mutta aika hiljainen kylä se on (oli). Näkee sen noista mun kuvistakin, ei siellä ihmisiä juuri näkynyt. Mutta tais olla sellainen aika päivästä, kun kaikki oli jjoko töissä tai kotona. Ostarilla.. hups, se mikään ostari ollut, yksi iso Valintatalo, siellä kyllä oli asiakkaita. Kaukalahdessa on onneksi vielä niitä yksittäiskauppoja eri taloissa.

  Noi uudet asuintalot on yhdessä osassa ja vanhaa sitten siellä täällä. Mutta se vanha keskusta ei ollut mun muistin mukainen enää.

  Mutta ihan totta, silloin kun oikailin ns. peltoa ja laitametsikköä pitkin sen pojan perässä, ei näkynyt ristissielua... sinne olisin jäänyt kuukuilemaan, jollen olisi pysynyt vauhdissa mukana. :D

  Kiitos kommentista, cloudbusting2

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...