perjantai 6. marraskuuta 2015

Blogini tarina + heijastus / Story of my blog + reflection

Sain Kuvien tarinan Sirpalta haasteen. Sen verran oli erikoinen ja uudenlainen haaste, että otin sen mieluusti vastaan. Kiitos.

Nyt tulee harvinaisen pitkästi tekstiä, koettakaa kestää :D

Blogikiinnostukseni alkoi, kun olin e-kontaktissa, jossa erilaiset ihmiset tutustuimme keskenämme sinne avatun oma-blogin kautta. Kumppanin etsiminen jäi toissijaiseksi, koska kirjoittelimme ja latasimme videoita innokkaasti omissa blogeissa. Kunnes sitten yhtenä päivänä koko touhu yllättäen lopetettiin syksyllä 2010. Silloin tuli ajatus jatkaa jossain muualla, ja löysimme vinkkien perusteella tämän bloggerin.


Kun tätä orvokki4you-blogia perustin, piti kiireessä keksiä jokin nimi, ja kun olin jo valmiiksi ollut nimimerkki "orvokki", niin siitä se syntyi. Ei siis mitenkään omaperäistä…

Huomaan olleeni täällä jo 5 vuotta, sillä ensimmäinen postaukseni oli 3.9.2010 (jossa yritin runomuodossa kertoa e-blogin nousun ja tuhon) ja siitä se pikkuhiljaa lähti liikkeelle. Laitoin tänne harvakseltaan jotain, kas kun luulin että blogit olisi jotain, mihin olisi kirjoitettava stooreja ja tapahtumisia, eikä minun "runosuoneni" juurikaan kukkinut. Tosin kaksi muuta blogia oli enemmän tapetilla.


Aloitin nimittäin samaan aikaan tanssiblogin, Villit askeleet-Dancing, tarkoituksena oli kerätä "kaikki" maailman erilaiset tanssilajit sinne. Aluksi tämä blogi oli minulle tärkein. Nyt siellä on 124 erilaista tanssia, mutta se on jäämässä taka-alalle, kun uusien erilaisten tanssien etsiminen on jo vaikeampaa, vaikka maailmassa niitä on vielä vaikka kuinka paljon.
Katso esim. nämä erilaiset tangot (lue niistä enemmän tanssiblogissani).

       
4. Suomalainen tango                   57. Canyengue

Perustimme myös entisten e-bloggareiden kanssa yhteisblogin, samakasan, josta muodostuikin aluksi "riitatanner" liki 40 erilaiselle kirjoittajalle. Heitä opetin ja avasin ovet blogin-muokkaamisen saloille, koska itse olin kiinnostunut tietämään mitä blogit ja niiden rakentaminen piti sisällään, en myöskään pelännyt tietokonetta. Nykyään se blogi on hiipumassa, eikä omakaan kiinnostus ole enää siinä.

Vuonna 2011 innostuin opettelemaan Photoshopin käyttöä ja laittelinkin tänne muokattuja kuvia.
Alussa en juuri seurannut muita blogeja, mutta ajan myötä löysin niin ihania valokuvablogeja, että pikkuhiljaa varsinainen valokuvaaminen alkoi kiinnostaa enemmän. 
En ihan tasan tarkkaan tiedä milloin valokuvat valtasivat blogini, mutta kirjoittamista en alun kangertelun jälkeen enää juuri yrittänytkään. Oletan, että vuonna 2012 olin jo hurahtanut kamerankäyttöön. Etsin kaikenlaisia yksityiskohtia luonnosta ja ihmisistä kun kuljeskelin, ja mielellään niin, että kuvissa olisi joku juju (aina se ei onnistu). Eli blogin pitäminen ja valokuvausharrastuksen aloittaminen kulkivat käsi kädessä, ja nyt kummatkin ovat osa arkeani - kumpikaan ei olisi ilman toista.


Orvokki4you-blogini on varsinainen sillisalaatti, väliin ajattelin perustaa vielä uuden, jossa olisi vain ns. minimalistisia kuvia, joista tykkään kuin hullu puurosta, ja tässä olisi sitten enemmän luontoa ja useampia kuvia per postaus. Mutta tulin siihen tulokseen, että so what, kaikki samassa. Postaan(kin) mieluiten vain yhden kuvan kerrallaan, paitsi silloin kun kerron eli näytän jonkin tapahtuman, jonka olen kokenut. Niin, ja olen myös hurahtanut heijastuksiin, joita laitan tänne perjantaisin (tai sitten en).


Blogimaailma on mielenkiintoinen, ja olen saanut valtavasti blogi-ystäviä, jotka persoonaltaan ovat (melkein) tuttuja. Kiitos teille, jotka jaksatte seurata (ja kommentoida) blogiani. Teidän takia tämä on hauskaa puuhaa.

Haastan kolme blogia (en rasita enempiä.. :) eli:
Plaza de mustis - Mustiksen, Mummin matkassa - Innan ja Rosanpunaista kultaa - marliskan

Tällaiset ovat haasteen säännöt:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille ( teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua
vasta saatuasi haasteen ( ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 3. Haasta mukaan (neljä) blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instageanissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

----
This is a challenge I received, where I tell about the story of my blog. I don't translate this, but if you're interested, I hope that the Google Translator will translate this even partially correct.

Linkitetty: Weekend Reflections

44 kommenttia:

 1. What interesting photos...greetings.

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava lukea blogisi syntytarina! Minut tämä harrastus ainakin on vienyt ihan mukanaan. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia haasteestasi Orvokki ♥ Oli mukava kerrata asioita tästä ja näinhän se meni:) Yritän tällätä vastauksenkin jossakin vaiheessa. Vaikutti kivalta jutulta :)

  VastaaPoista
 4. Interesting reading and photos too.
  Have a nice weekend.

  VastaaPoista
 5. Loved the pictures! But I had the usual problem when I hit the translator and had to shut down.

  VastaaPoista
 6. Thank you for tell us how was starting your blog. I wish congratulate you sincerely on this fifth anniversary and wish you for much longer, we will enjoy with your interesting work .
  Have a nice weekend.
  Halaus

  VastaaPoista
 7. Kiva, kun tartuit haasteeseen! <3

  Oli mielenkiintoista lukea miten sinun blogisi sai alkunsa. Eikä hullumpaa, että e-blogi hajosi, saatiin sinut tänne bloggaamaan.
  Hieno jälleen tuo heijastuskuva!
  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. I congratulate you for your many years of experience in your blog and your good contributions .

  Kisses

  VastaaPoista
 9. Congratulations. Google translate got most of it, I think.

  VastaaPoista
 10. Beautiful images! Yes, the translation came through fine.

  VastaaPoista
 11. My congrats to you. Your captures are lovely. Keep up the beautiful work in the future.

  VastaaPoista
 12. Olikin mielenkintoista lukea bogistasi ja sen historiaa.
  Olen aina tykännyt sun blogistasi, mielenkiintoinen on ollut, ja hienoja kuvia myöskin!
  kiitos!

  VastaaPoista
 13. In envy you for those boats. They make such wonderful subjects.

  VastaaPoista
 14. Beautiful pictures as usual!
  : )

  VastaaPoista
 15. Lovely pictures - even Google Translate can't make them unintelligible.

  VastaaPoista
 16. Congrat to you. Lovely post. Have a wonderful weekend.

  VastaaPoista
 17. Olipa kiva kuulla tarinasi! Ja onnea pitkälle blogiurallesi. Tanssiblogisikin olen löytänyt, kiitos Irish dancen. Yhtä innokasta ja valokuvauksellista jatkoa toivottelen sinulle.
  Ja kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 18. Kiva "kuulla" blogisi tarina!
  Kiitos haasteesta. :)

  VastaaPoista
 19. Kaikki alkaa aina jostakin, monia yhtymäkohtia löysin sinun kertomuksestasi. Kokeiluita on ollut paljon ja osa on mennyt methäänkin, ehkä jossakin muodossa jonkun palautan. Nyt muuten yksi huomio tästä blogista, (älä pahastu) lyhyissä blokkauksissa en ole sitä huomannut. Harmaalla pohjalla oleva fonttisi on hieman hankala lukea;) Kimallusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ari huomautuksesta. Olen ollut muutenkin aikeissa vaihtaa/muutella blogipohjaa, vaan en ole "ehtinyt" (se kuuluisa inspis…). Mutta oli hyvä tietää tuo vaikealukuisuus, pidän sen mielessä. Vaalennan nyt heti hieman tätä pohjaa.

   Poista
 20. So interesting to read why you started blogging Orvokki. I think I did because no one knew very much about Perth and I wanted to show it was every bit as good as Sydney and Melbourne :) Nice to see you in reflection!

  VastaaPoista
 21. So interesting to read why you started blogging Orvokki. I think I did because no one knew very much about Perth and I wanted to show it was every bit as good as Sydney and Melbourne :) Nice to see you in reflection!

  VastaaPoista
 22. Blogisi syntytarinan jo tiesinkin.Voi että meitä oli iloinen ja innokas porukka silloin....Vaan elämä kuljettaa..ja niinpä se on kuljettanut meitä jokaista omilla teillämme .Osa jaksaa kirjoitella samakasaan,osa omiin blogeihin.Viestiminenkin puolin ja toisin on valikoitunut monista eri syistä niin,että osa pitää tiiviisti yhteyttä,osa vähemmän ja jotkut ei ollenkaan.Käyn silloin,tällöi täällä sun blogissa ja kuvat yleensä ihastuttavat aina.Olet selvästi löytänyt sen "oman "jutun ja se tuottaa selvästi iloa myös monille muille,Mukavaa syksyä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä sinut täällä, syssy. Niin siitä on jo kulunut 5 vuotta, ylikin, kun yhteishengessä eekoossa oltiin. Oma blogi on muotoutunut pääasiallisesti kuvablogiksi, sillä kuvat osaan, tekstiä en (eikä minulla olisi niin paljon kerrottavaakaan.. :). Kiva jos ja kun olet viihtynyt täällä.

   Poista
 23. Family is great that we are in the blog, Orvokki. I like to share with blogger friends and I like being here;))
  Great reflex !!
  Good weekend.
  Besos.

  VastaaPoista
 24. Kiitos Orvokki haasteesta! Oli kiva lukea sinun blogipolkusi. Muuten, valokuvasi ovat opettaneet minut näkemään heijastuksia - ja ihastumaan niihin.

  VastaaPoista
 25. Very beautiful pictures, and interesting text also, congratulations!

  VastaaPoista
 26. Olipahan mielenkiintoista lukea miten blogisi on rakentunut ja minkälainen blogikonkari oikein olet. Jännää myös kuulla miten blogi on muotoutunut matkan varrella.

  Tätä oli kiva lukea. Mukavaa viikonloppua Orvokki ja bloginimesi on kuules oikein hyvä. :)

  VastaaPoista
 27. En esta parte de Andalucia los campos en el otoño bajan las temperaturas y se producen escarchas

  VastaaPoista
 28. The translation in dutch is really crap but I know now that your blog name is named after a little flower correct or is this also a wrong interpretation of the translator.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Translations are really pitiful. I have noticed that the Finnish language must be written in the basic form, because the words in our language will bend in the form such as Spanish. And the transaltion still doesn't translate the prohibition of phrases. Fortunately I can some English that I can find the errors (or some of them :).
   This was such a long text, I didn't translate it, I'm sorry.
   Orvokki is a flower, in Dutch: driekleurig viooltje, you guess correct.

   Poista
 29. Oli tosi mukava lukea blogisi tarina!

  VastaaPoista
 30. La segunda fotografía me parece espléndida, una fotografía
  que mantiene el espíritu del momento, habiendo captado la
  esencia de ese instante.

  Saludos.

  VastaaPoista
 31. Nice idea and, and the gist of your story comes across in the translation. It is interesting how different people come to photo-blogging in different ways.

  VastaaPoista
 32. Mielenkiintoista oli lukea blogisi tarinaa. Niin se menee, matkan varrella löytyy uusia asioita ja mielenkiinnon kohteita.

  VastaaPoista
 33. Mi experiencia personal en el blog me sirve para ir a visitar de nuevo lugares que visite cuando tenia un tanto de respeto a la fotografía el cual perdí con las digitales. Como se ve trato un poco de difundir el patrimonio monumental y paisajista de mi región Castilla y León en especial adentrándome en las próximas.
  Si miras un poco en las mas antiguas fui perfeccionando un poco o lo intento.

  Saludos.

  VastaaPoista
 34. Incredible flower ball.

  Greetings,
  Filip

  VastaaPoista
 35. Niin tämä blogimaailma vie mennessään. Kun antaa pikkusormen, se vie koko käden :) Oli hauska lukea blogisi historiasta, koska minä kävin täällä ensimmäisen kerran varmaan vasta tämän vuoden puolella.

  VastaaPoista
 36. Con fotos como estas y sobre todo con esos magníficos reflejos, seguro que seguirás mucho tiempo con tu blog y con cada vez más seguidores.
  Un abrazo

  VastaaPoista
 37. Hope you are having a nice weekend!

  VastaaPoista
 38. Excelente trabalho e belos vídeos.
  Um abraço e boa semana.

  VastaaPoista
 39. well, I stick with the reflection for now. A good one.

  I have many comments to answer :)

  VastaaPoista
 40. I did so love reading how your blog started. Congratulations for keeping it going so long, and I look forward to many more years of blogging together.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...