lauantai 25. helmikuuta 2012

taidettako ???
Tosi kivaa !!! Meidän taloon ja naapuriinkin oli iskenyt taiteilija kouransa ja spraypullonsa. Toissayönä ilmestyi tällaisia isoja taideteoksia seinillemme. Naapuritalossa on ikkunakin suttaantunut; ties jos olisi avannut ikkunan ja hätistellyt pois, olisiko saanut kasvonsa täyteen maalia. Siitähän poliisit varoittavat, ettei pitäisi itse mennä keskeyttämään touhua, saattaa saada sumuttimesta silmiin.

Tänään ne on jo pesty pois, mutta jälki näkyy ihan selvästi..  Saa nähdä kuinka paljon tulee vielä lisää töhryä, seinä kun on kuin kutsukortti uusille maalaajille, varsinkin kun näkevät, että siinä on entistä töherrystä. - Kaikenlaisia höyrypäitä maa kantaakin.

Vey fun !!!  Before last night came to our houses these works of "art". They are now cleaning away, but we'll see if them are coming more..

34 kommenttia:

 1. Sattuipa graffitisi hassusti, tuli juuri kuvankäsittelemästä huolella ja taitaen tehtyjen (kuvaamieni) graffitien kuvia.

  Hyvin ikävä asia ovat nämä minne sattuu sprayjaajat, mikä työ onkaan noiden poisto.
  Vie viihtyisyyttä asuinalueelta.

  Hehän lisäävät (mustaavat) myös väärää kuvaa graffiti taitelijoista, jotka sprayjaavat luvan kanssa sovittuihin paikkoihin.

  Julkaisen graffitien kuvia lähi aikoina.

  Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma.
   Nämä minun kuvani ei ole muokattuja, vaan olen todella harmissani näistä töherryksistä. Tämä on ensimmäinen (16 v) kerta kun ne ovat osuneet omaan talooni näin isoina. Kauniit graffitit oikeassa paikassa ovat ilo silmälle, mutta tällaiset nimimerkkitöhryt eivät sitä ole.
   Kiitos kommistasi, Liplatus.

   Poista
  2. Espoon kaupungintaloon graffitit sopisivat todella hyvin.

   Poista
  3. Tiedä vaikka siellä olisikin vaikka kuinka paljon, nyt kun siellä ei "asu enää ketään". Vaikka usein ajelen sen ohi, ei tule koskaan pistäydyttyä siellä sisäpihoilla.

   Poista
 2. Nämä sotkemiset on kaukana taiteesta ja jopa taidoistakin. Kunpa saataisiin kiinni itse teossa, saisivat putsata seinät.
  Taidolla tehdyt kolmiulotteiset graffitit ja sopivassa paikassa on ihan Ok, mutta tällainen......hyi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi, sanon minäkin. Harvoin niitä saa kiinni itse teossa, ja se voi olla vaarallistakin, kuulemma sumuttavat päin naamaa ja siinä menee näkö pahimmassa tapauksessa.
   Kiitos, Anjuusa, kommistasi.

   Poista
 3. Onhan se taidetta, mutta aivan väärässä paikassa...

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ihan kuvaava sana - huliganismi(taidetta).
   Kiiros a-kh.

   Poista
 5. Regrettable that people don't respect other property.

  Greetings,
  Filip

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think at the same time.
   Thank you for your comment, Filip.

   Poista
 6. Tuota luvatonta sotkemista ei voi sanoa taiteeksi, mutta on monia tosi taitavia graffitin tekijöitä, joiden kannattaisi satsata lailliseen kuvataiteisiin liittyvään uraan.

  Luulajan kaupunki antoi nuorten tehdä laillisia graffiteja muutamiin jalankulkutunneleihin mitä siellä rakennettiin, ja ne ovat tosi kivan näköisiä, eikä niitä ole sutattu päälle. Ja erästä isoa ja rumaa rakennuskolossia suunniteltiin vielä viime syksynä oikein maamerkiksi sillä, että siihen tehtäisiin jotain graffiteja. Ja sillä tavallahan se olisikin taidetta. En tiedä onko se projekti käynnissä vielä. Asuin Luulajassa muutaman vuoden.

  Monesti nämä graffitin tekijät haluavatkin tehdä laittomasti, koska se on jännää, ei kiinnosta laillinen tekeminen. Ja tuo mitä näissä sinun kuvissasi on, ei oikein näytä ainakaan taiteelta!

  Meillä täällä Maarianhaminassa on iso, uusi konserttitalo, ja sen seinät melkein huutavat graffitia, siis minun mielestäni. Jos siihen tekisi kaunista graffitia, alue muuttuisi paljon mukavamman näköiseksi. Nyt siinä on iso, tiilen värinen betonikuutio. Moderni ja hieno rakennus, siihen graffiti sopisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös Espoossa ja Vantaalla on jossain jalankulkijoiden alikulkutunneleissa graffitimaalauksia ja ne on hyviä ja hauskoja.

   Ja on jokin paikkakin luvallisten maalauksien tekoon (on ainakin joskus ollut Helsingissä).

   Mutta harvoin näkee Helsingissä julkisissä talonpäädyissä maalauksia (mainoksia sitä enemmän). Kun naapuritalo on purettu, tai jos joskus naapuritontille rakennetaan talo, niin nuo päädythän on ikkunattomia. Mutta kaipa se on julkisivulautakunnan luvan varaisia. Sisäpihoilla olen sen sijaan muutaman hauskan maalauksen nähnyt.

   Euroopassa niitä näkee. Hauskin, ja taisi olla ensimmäinen näkemäni, oli Saksassa joskus 30 v sitten (ei ne silloin olleet graffiteja). Koko ikkunattomaan seinään oli maalattut ikkunat, joissa oli verhot ja joissakin ihminen kurkisti ulos.. jne. Ne oli tosi elävästi maalatut.

   Kiitos, Laali, kommentistasi.

   Poista
 7. Tosiaan pöhköä toimintaa. Ei mitään ymmärrystä, eikä myötätuntoa "taiteilijoita" kohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, "tukka pois ja linnaan", tai vähintään julkiselle paikalle jalkapuuhun. Auttaisiko. Mutta harvoinpa he joutuvat kiinni.

   Kiitos kommistasi, tuulento.

   Poista
 8. Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu. En voi mitenkään ymmärtää miksi joku haluaa sotkea ihmisten seiniä? Törkeää ja rikollista toimintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen kuullut sanottavan, että osa töhrääjistä nauttii siitä spraypullosta tulevan suihkinnan äänestä .. suihh..suihh.. Sit on niitä, joilla on jokin status tuossa "seurakunnassa", ja heillä on vahvat nimmarit tai omanlaisensa kuvat. Niinkuin tuo punainen kuvio, sen on varmaan joku sellainen maalannut.

   Kiitos kommentista, suloensio. Oli kiva "nähdä" sinut täällä.

   Poista
 9. Hyvää viikonloppua
  Terveisiä tekstien Abstraction ja pohdintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jose Ramón, kiitos hyvän viikonlopun toivotuksesta.
   Gracias.

   Poista
 10. Tämäkin olisi oikeassa paikassa ehkä sitä mitä sanoit orvokki ja samaa mieltä kuin Anjuusakin, mutta tämä nyt on kiusantekoa ja huliganismia parhaimmillaan, tyylistä näkee kyllä, että näitä välineitä on jo opittu käyttämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tämän (punaisen varsinkin) maalaaja on näitä harrastanut jo kauan ja jopa suunnitellut oman "logonsa", josta sitten kaikki asiaaharrastavat tietävät, kuka on ollut liikkeellä.
   Kiitos, mustis, kommistasi.

   Poista
 11. It is terrible that people do not respect other property!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have the same opinion.
   Thank you for your comment, Art.

   Poista
 12. Grafiitit ovat oma taiteenlajinsa. Taiteekksi se ei yllä luvattomalla tavalla eli asuinrakennusten seinillä, aidoissa, silloissa jne.
  Spreijaajille on yritetty antaa tilaa ja pintoja, joihin saa luvallisesti spreijata sisäisen paineen tuottamaa tuskaa ja patoutuima.
  Se ei näytä auttavan sekään.
  Olisiko parempi, että spreijaajat saisivat oman ateljeen, jossa voisivat toteuttaa itseään ja teokset nostettaisiin kaiken kansan töllisteltäväksi ulos paikkaan, jonka ohittaa mahdollisiman iso väkimäärä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä yritetty, noita omia tiloja antaa. Mutta aina on sellaisia, jotka eivät yhteiseen paikkaan mene spreijaamaan. Tahtovat omaa vapautta ja kaipa siinä eräänlainen jännityskin on kuvioissa mukana. Ja rohkeuden näyttöä..
   Töhrygraffiteille pitäisi keksiä oma nimi, jotta itse graffitismi saisi (pitää) oman arvonsa.
   Tuo olisi varmaan hyvä idea, tuo sinun viimeinen kappale.

   Kiitos kommentistasi, Arleena.

   Poista
 13. Yes, you're right, I'm not against that kind of art, I am against the walls when they use other people without permission and against the will of the neighbors.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. These are ugly...
   Thanks for your comment, Leovi.

   Poista
 14. I think some graffiti can be very beautiful and artistic but I think it's not this case there.I agree with Leovi words.
  Léia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, some ones are beautifull in right place, but these are not.
   Thanks for your comment, Léia.

   Poista
 15. I love graffiti on the walls but when it's done without permission it's something wrong with it. I would be probably very upset to get into this situations.

  Hugs and warm wishes from Kaya.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Such ugly spray paints are really not any fun to watch.
   Thanks for your comment, Kaya.

   Poista
 16. Rakastan sitä, jotkut graffitien, kuten jotkut ovat todellisia töitä urbaanin taiteen, mutta todellinen hyökkäys
  Tervehdys. -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Es el graffiti y el graffiti. Algunos otros hermosos y, como éstos, en el lugar equivocado y no tan hermoso.
   Gracias por tu comentario, Enrique.

   Poista
 17. Minä en itse pidä graffiteista. Meidän taloyhtiössä niitä on seinillä, ja tekevät rakennuksesta epäsiistin näköinen. Nyt on onneksi alkamassa julkisivun impegrointi, ja saadaan myös nuo graffitit pois.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...