perjantai 7. tammikuuta 2011

1. Puerto de la Cruzin lomapäiväkirja, päivät 1–3.

Loma Puerto de la cruzissa, tähän astisen elämäni ihanin loma...  (onneksi muistini on kovin lyhyt..). Tämä ei ole sitten mikään matkailutietojuttu, vaan ihan arkista tohinaa lomalta.


1. päivä ke. (22.12.)
Puolitoista tuntia unta, viimiset rippeet vielä matkalaukkuun (net, joita ei takuulla perillä tarvita). Poika haki kukonlaulunaikaan aamulla klo 4 ja marizan napattiin matkalla. (Kiitos kivan poikani, joka jaksoi herätä heittääkseen meidät kentälle.)

Alkoi puuduttava 6 tunnin lento sillipurkkimaisessa olotilassa (kuka ja mikä lie on ollut mittana lentokonetuolien peräkkäinasettelussa).

Perillä. Yllätykseksi ei vastaan löyhkäytynytkään kuuman polttava ilma, vaan aivan kesäinen lämmin henkäys, kuin kotimaan kesäilma. Tietenkin marizan ja mä (ja pari muutakin) ahtauduttiin väärään bussiin, kiitos epätarkkojen oppaiden (tai niiden puuttumisen). Taisi tulla omalle oppaalle tukalat olot, kun ei osanottajamäärä stemmannut. Onneksi löysi meidät, onnelliset istuvaiset.

Uteliaana katselin maisemia; vuoristoa ja pikkukyliä, ylä- ja alamäkiä. Mielenkiintoista. Matkaa oli vain alle puolisen tuntia Puerto de la Cruziin.

Hotellissa (joka oli tosi hieno ja kiva, ei sillai ylihieno, mutta kelpas meille; huoneessamme oli alkovi eli ruokailutila ja olohuone olikin makuuhuone ja keittiö) hiukka huilasimme laukkujen purun jälkeen (ja taas mieleen hiipi kammottava ajatus: ihan liikaa tavaraa matkassa).
 Ja sitten tutkimaan kaupunkia. Minä uskollisesti Marizanin perässä (no joo, vieressä kumminkin). Kaikki kadut oli niin outoja, että ihme kuinka M. osasi sinne keskustan rantaan (kokeneena matkalaisena vissiin muisti). Ei tuo matka pitkältä tuntunut, kun näkemistä ja kokemista oli joka askeleella.

Matkalla syötiin holviruokalassa, josta oli hieno näköala merelle ja aallonmurtajille ja keskustan rantaan. Takaisin sitten tultiinkin ihan muita reittejä.

Iltatälläys. Suomi-paikka Scandic oli ihan nurkilla, ja sinne aluksi. Oli hiljaista, muutama ihminen paikalla, ja parin tanssin jälkeen jatkettiin matkaa, huikattiin vain Erkille moit, kun häippäistiin (oli ensimmäinen suomalainen tuttavuus). Matka jatkui keskustan rannan tuntumaan, salsapaikkaan, Valkoiseen hevoseen (kopukka)... ja taas eri katuja pitkin. Salsaa kuuntelisi ja katselisi vaikka kuinka. Onneksi ei tarvinnut jäädä kuuntelupuolelle. Taisi olla Juan ja Lorenzo kun ahkerimmin haki, eikä välittäneet pakeistakaan. Salsaa tanssitaan hiukka erilailla kuin mitä olen Suomessa oppinut, mutta pian pääsin systeemistä jyvällei. Kello oli pitkälti yön puolella kun käveltiin hotelliin... ja taas eri reittiä.

2. päivä to. (23.12.)
Aamulla herätessä oli kumman pimeetä, kuin olisi vielä yö. . .. M. kekkas, että eipä ihme, kun olimme vielä Suomen ajassa, 2 tuntia edellä. Uudet unet ja puol yhdeksän (paikallista aikaa) olimme jo aamiaisella. Hiukka väsytti, ja kurkattuamme 7. kerroksen kattoterassille ja havaitsimme sen olevan upea paikka altaineen ottaa aurinkoa, niin sinne torkkuilemaan. Muutama tunti ehdittiin päivistellä, ennenkuin pilvistyi (siunaama pilvisyys!) ja eikun kaupungille.

M. vei taas ihan outoja reittejä. M:n loistavan espanjan kielen avustuksella saatiin mulle jääkahvi, mutta millainen: lilliputtikahvikuppi ja jättilasi jääkuutioita. (ja itseasiassa mä olin ollut tilaamassa eli haluamassa jäätelökahvin..). Ei meinannut naurusta tulla loppua. (tarttee lisätä, että kyllä M puhuu espanjaa, mitä nyt välillä tulee huteja)


Hiukka shoppailtiin ja hypisteltiin. Sata kilsaa käveltiin ja miljoona ylämäkeä noustiin ja kaikenlaista tuikitarpeellista tuli hankittua. Ruoka oli taas hyvää. (M ottaa kalaa ja mä yritän pysyä salaattilinjalla, jossa on iso kasa kanaa tai jotain). Paikallinen olut oli ihmeen hyvää (minusta, joka en tykkää oluesta)

Illalla tanssiin valmistautuminen. Hipat kun alkaa vasta klo 22.00 maissa, niin mentiin reteesti taxilla keskustaan (ei se paljoa maksanut, runsaat 3 euroa). Ensin katottiin Cafe de Parisin tanssit.. Kovasti on kuulemma muuttunut. Ei ollut sisätilatansseja, tai olihan, mutta ne oli sillai ikkunan edessä, että ne pysäytti ulkopuolella käyskentelevät ihmiset katselemaan. Hetki siinä terassilla istuttiin ja taas Kopukkaan. Tutut Juanit ja Lorenzot jo siellä "odotti". Hiukka hankala on torjua innokasta hakua, aina vaan "uno mas" – yksi vielä – ja kun sitten vie itsensä lattialta pois pöytään, niin eikös sama hemmo ole taas uudestaan hakemassa. Tavattiin suomalainen, Kari, joka tuntui olevan hiukan hukassa salsapaikassa, koskapa eihän suomalaiset miehet salsaa tanssi. Taidettiin tulla taas taxilla hotelliin. Yölämpöä oli taxiasema-aukion mittarissa hulpeat +21 C.

3. päivä pe. (24.12.)
Aamupäivällä muutama tunti allasterassillla, ennenkuin luoja loi pilvet. Siis upean ilman kaupungilla kiertelyyn. Jouluvaloja ja joulupukkeja näkyvillä, muutama paukkuraketti kuuluu. Ruoka oli hyvää. Ja onpa M nyt jo lisännyt muutaman saman kadunkin matkareittiin, sillä mä tunnistan jo jotain tuttuja paikkoja. Siis istuskeltiin ja käyskennelttiin, ja välillä toisinpäin. Hirmuisesti ihmisiä oli liikkeellä, turisteja ja paikallisia. Lähes kaikki sulkeutuu klo jotain 18.00 eli paikalliset hiljentyvät joulunviettoon. Tosi lämmin sää, ei uskoisi jouluksi. Terasseilla istuskelee vielä joukkio ihmisiä, vaikka ilta hämärtyy. Ja meidän espanjankielentaito senkus kasvaa kahvintilauksissa.. nyt piti saaman kahvi liköörin kera, niin saatiinkin, mutta samassa lasissa molemmat. No, onhan tuotteella nimikin, vaan en sitä muista.

Jouluilta vietettiin sitten kaksistaan hotellilla, omahankkima "jouluateria"-napostelu (hulpea; makkaraa ja juustoa ja sämpylää ja viintä) syötiin ensin sisällä ja siirryttiin partsille turisemaan ja loppunapostelemaan ja katseltiin vuoriston valoja. Jälkikäteen kuultiin kyllä, että aattona olisi ollut muutama tanssipaikka auki eri puolilla kaupunkia, mutta kun ei tiedetty niin ei osattu kaivatakaan.

...jatkuu..

11 kommenttia:

 1. Kiitos kertomuksesta, muistelen tyttäreni kanssa tekemää matkaa tuohon samaan kaupunkiin tammikuussa 1991. Tykättiin!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen käynyt Puerto de la Cruzissa kerran. Kivasti kerrot matkastanne, mekin haluamme Teneriffalle!! Hienot, hauskat kuvat!!

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin itse olisi ollut seurassanne. Kivaa lukea. Itse en mene enää ikuna minkään 84-vuotiaan ´matkaoppaan´ kanssa minnekään. Yksin menin tanssipaikkoihinkin.

  Liikuttavan pelkistetty teidän jouluaattoaterianne. Ähkyä tuskin tuli;)
  Rannat uimakelvottomat?
  Pojan perhe menee Teneriffalle sinne eteläpuolelle nyt 31pv.
  Tekis mieli kanssa, mutta ei ehdi.

  Ps. kuis saat nuo kuvat pieniksi ja sijoitettua noin nätisti sivuun?

  VastaaPoista
 4. Kiitti Orvokki kivasta matkakertomuksesta...olen kans ollut Teneriffalla, mutta toisessa päässä saarta ja ajellut vain autolla Gruzissa...kaunista ja vehreetä, varsinkin siellä banaanilaaksoissa, vähän syrjemmällä.
  Odottelen jatkoa...
  Tervetuloa takaisin.

  VastaaPoista
 5. Kiitti orvokki kivasta kirjoituksesta. Mieli tekisi viedä, näitä kolottavia niveliä lämpimään.
  Kreikkaan haaveilen, ehkä sitten eläkemummona:))
  Hesassa vietin Joulun ja Uudenvuoden pyhät, lumessa rämpien. Sitähän teillä riittää:))

  VastaaPoista
 6. Anjuusa. Noista kuvista. Kun kosketat hiirellä sijoittamaasi kuvaa, tulee alapuolelle palkki, jossa on ohjeita eli merkintöjä koon suhteen: pieni, keski, iso..jne. Noi pienet on pieniä (huom. samakasaankin voi valita pienen, ei se niiiin pieni ole.) Ja sit sijoitus: vasen-keski-oikea. Ja tekstiä joutuu hiukka sijoittelemaan ja siirtelemään, tarkistan aina aika ajoin esikatselusta, miltä näyttää. Harjoittelu tekee "mestarin":)

  VastaaPoista
 7. KIITTI Okki ,olet oivallinen opettaja,oikein oloni onnellistui ohjeistasi.

  ooooooooooooooooooooooooo

  Kommisi ovat mahtavia ;) Ymmärsitköhän?

  Nyt alat sitten keräämään meille uutta lumikasaa ja varmaan teet siitä ennätyksen!

  VastaaPoista
 8. anjuusa, kiva kun sait oivalluksen kuvien sijoittelussa. Siinä kyllä joutuu tekstien kanssa taiteilemaan, kun esikatselussa ne ei olekaan sellaisissa paikoissa kuin luulisi.

  Jahka tulee lunta lisää ja Hesa alkaa sitä kasaamaan, niin eiköhän ennätyksiä synny. Mutta nyt ne lämpöiset jaksot tuli, ehkä lumikin sen mukana häviää.:)

  Emmä kyllä ymmärtänyt, miks mun kommit olis mahtavia, mutta kiva kuitenkin sanoistasi.. :D

  VastaaPoista
 9. Kyllä me samoja katuja kuljettiin useamman kerran, kun yritin saada sinua kartalle ja kyllähän se lopulta onnistuikin.

  Se jouluaaton ateria oli aivan toista luokkaa, kuin tuo meidän piknik joulupäivänä.
  Ja mitä siihen kahviin jäillä tulee, niin listassa luki todella cafe con hielo ja se me sitten tilattiin ja katsottiin silmät suurina kun kahvin kanssa tuli lasi täynnä jääkuutioita.

  VastaaPoista
 10. toivottavasti tarinaan saadaan vielä jatkoa, ihan kiva lukea matkakertomuksia. seikkailuja maailmalta. oliko mitään erityisen hauskaa kommellusta?

  VastaaPoista
 11. Hyvin kirjoitettua ja selkeästi jäsenneltyä matkakertomustasi on ilo lukea. En ole koskaan ollut noilla saarilla, enempi olen kaupunkimatkailija tai sitten suoraan erämaahan. Pitäisi kai vielä joskus tutustua...

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...