tiistai 11. tammikuuta 2011

3. Puerto de la Cruzin lomapäiväkirja, päivät 7–9


7. päivä ti. (28.12.)
Aamulla pieni aamiainen (kahvi ja paahtari), hola marizanille  ja sit reviirin laajentamiseen; aikomus parin tunnin lenkille yläkaupunkiin. Ihana irrallisuuden tuntu, portaita ja ylämäkeä niin pitkälle kuin vaan viitsis kävellä. Ja joka jatkuu ja jatkuis ylös kaukaisille vuorille. Ja usein ei ristinsieluakaan näy...
Jouduin banaaniviljelyksille, kun poikkesin "sokkona" (kartta pahus jäi hotelliin) ihan pienelle kujalle, siinä sitten banaanien keskellä tarvoskelin pitkään ja kauan kauas.  Samalla huomasin, että banaanitertut kasvatetaankin valmiiksi pakkausmateriaaliin. :)

Ja alastullessa eteeni ilmestyi jokin ihme talojen välinen kuja aluskasvillisuuksineen, kun vähän "oikailin". Hieman asukkaat ihmettelivät turistia, joka haukkuvia koiria uhmaten ruohikossa vaelteli.


M. oli jo kattoterassilla jonne mä kans aurinkoa ottamaan ja altaassa piipahtamaan. Altaan vettä ei lämmitetä, joten se on ja tuntuu tosi kylmältä. Pitäis kai joskus mennä mereenkin, mutta jotenkin on niin paljon helpompaa kipaista parikerrosta ylöspäin, aurinkoon ja altaaseen.

Keskusta ja shoppailua. Kuinkahan mones laukku meillä onkaan jo menossa... entä ne rannekorut..? Känny? Huivit? Kaikkea on kiva hypistellä.. Sit taas ruokailu. Huomenna en varmana syö mitään. Reitit on jo tuttuja. M. väsyi ilmeisesti etsimään aina vaan uusia reittejä. Lämpöä on päivisin siinä +20 – +24 C, näkyy rantatorin mittarista, silloin kun muistetaan sitä vilkaista.

Tiistai-ilta oli sangen hiljaista (missä on kaikki ihmiset - siis tanssiva väki?) : Ensin oman hotellin salsaillassa; vain pari paria, siirryttiin suomipaikkaan Scandiciin. Siellä kans vain muutama pari ja myös se aikaisempi suomituttavuus Kari. Houkuteltiin se meidän meseen Kopukkaan, ei sielläkään juuri ketään ollut, tosityhjää vaan, taxilla sitten toiseen hotelliin, jossa piti olla tanssit. Tyhjää taas. Ainoana paikalla ollut pariskunta tiesi taas toisen paikan (Luambay), no, porukalla sinne. (Ja kas, se olikin aivan meidän korttelissa). Siellä, kumma juttu, väkeä oli paljon ja musiikkina sekä espanjalaista että kansainvälistä ikivihreätä (ihanaa kuunneltavaa), mutta vain pariskuntia, joten se olin mä kun istuskelin, kun Kari tuota marizaa kovasti tanssitteli :), onneksi muakin kerran.

Tämä uusi mukava pariskunta asuu täällä talven 4(–5) kuukautta. He kertoilivat miten ja mistä voi vuokrata asuntoja ja mihin hintaan. Mielenkiintoista tietoa. Eikä mitenkään päätähuimaavia hintoja per/kk. Vastaisuuden varalle... hhhmm.

8. päivä ke. (29.12.)
Apuvaa, jo viikko vierähtänyt.
Aamiainen, pieni, ja sit taas lenkille yläkaupunkiin, nyt kartta mukana. Että on ihana lumpsutella niitä ylämäkiportaita ja ylämäkiä ja mennä kohti taivasta.  Alaspäin sitten tullaankin melkoisella vauhdilla.
Kujat ja kadut tuolla yläkaupungissa ovat
kapeita ja mutkikkaita.
Autolla silti huristelevat, mutta vain yksisuuntaisesti.
On kohtia, joissa vatsattomana on hyvä olla, on niin ahdasta välillä kävelijän kohdata auto.
Mun on helppo tutustua ihmisiin, jos vain tilaisuus tulee, niinpä nyt "törmäsin" norjalaiseen Kjell'iin, jonka kanssa matkattiin alamäkeä takaisinpäin, ja joka kertoili paikoista niin selvällä ja ymmärrettävällä englannilla, että itsekin luulin puhuvani hyvin. Hän näytti mm. Orkideatalon /Agatha Christien talon (eli missä A.C. oli asustanut paljon aikanaan) ym ym.  (eipä tullut kuvaa otettua..)


Loppupäivä sit aurinkoterassia, kaupunkia, ruokailua. En syö taatusti mitään huomenna.  Kumpikin meistä vähän väsyneitä. Mutta kotona sitten nukutaan..  Illalla vakipaikassa Cafe de Parisissa kahvit, se on jo aika traditio, kun ollaan keskustan rannassa, ja Kopukka. Salsaa ei voinut jättää väliin. Oliskos ollut nyt Enrique joka ahkeraan tanssitti, en vain saa mieleen, minkänäköinen oli, mutta vauhdikasta menoa piisas. Ja taas taxilla hotellille.

9. päivä to. (30.12.)
Upee ilma aamusta. Pieni yläkaupunkilenkki. Jotenkin ei jaksa kovin pitkää. Mutta edes vajaa tunnin lenkki.
Allasterassilla aurinkoa ja tottakai nyt vihdoinkin sain sen pirullisen aurinkoihottuman. Välipala. Keskustaan. Shoppailua (taisi löytyä taas niitä "ihania" laukkuja..). Apteekista allergialääke (joka tehosi tosi hyvin). Kurkattiin, joskos Kopukka olis auki, kun eilen illalla olin unohtanut sinne hupparini. Eipä ollut, aukeni vasta klo 21.

Välillä kahvitreffit sen norjalaisen Kjellin kanssa. M jatkoi matkaa hotelliin ja syömään. No ei me kauan  kahviteltu, käveltiin ja hän halusi näyttää erään taiteilijan (Vicky Penfold) taulun eräässä ateljeessä, ja siellä se aika meni, englantia kuunnellen... Kohteliaana miehenä sitten saattoi hotellille ja vannotti että M. (minun ystävättäreni) olisi mukana seuraavalla kerralla klo 18:n kahvitapaamisessa.

Huoneessa hiukan aikaa jutustelin M:n kanssa kunnes klo tuli lähemmäks 21:tä ja oli aika lähteä uudestaan keskustaan hakemaan sitä pahuksen unohtunutta hupparia (tarttisin sitä huomista Teiden-retkeä varten). Ei tullut mieleenikään taxi, vaan huikkasin M:lle, että olen puolen tunnin kuluttua takaisin. Ikinä olis kuvitellut, että edestakaiseen matkaan menee tunti ja varttti (tosin osa aika meni kopukassa, kun söpö tarjoilija sen hupparin jostain haki), ja mä sentäs kävelin reipasta vauhtia (..osasin kulkea ihan yksin..!). Silloin selvis, että keskustaan todella kestää kävellen se puolituntinen. Ei olis uskonut. !
Keskustan rantaa, Cafe de Paris ja Kopukka "selän takana"
Loppuilta (alkuyö?) istuskeltiin hotellin baarissa ja kuunneltiin "meidän omaa laulajaa" Kikoa (joka laulaa ja soittaa iltasin hotellillamme). Se on mukava laulaja, aina huikkaa laulunsa ohella "holat", kun näkee jos istumme hetkenkin salissa. Tosin emme niin usein siellä ole, ja hän on jo lopettanut kun hipsimme yöllä hotelliin. Respa"vahti" tulee heti avaamaan oven kun näkee meidät oven ulkopuolella. Ei tarvitse enää ryskyttää ulko-ovea, niinkuin ekoina öinä. Arki-illan tapaan oli hiljaista tanssijoiden suhteen, mutta oli vaan hyvä välillä ottaa huilin kannalta ja vain kuunnella musaa ....

Marizan on mukava reissukumppani, ajatellaan monesta asiasta samanlailla. Paitsi tuosta aamulenkistä, mutta siihenkin on syynsä; M:n polvia ei yksinkertaisesti ole luotu ylämäkiä varten.. :)
Ja kas, tänään en tainnut syödä välipaloja kummempia, en kai "ehtinyt"...

..jatkuu..

7 kommenttia:

 1. Kateeksi käy! Parikymmentä vuotta sitten asuimme tuolloin parikymppisen tyttäreni kanssa Bambi-hotellissa, on aika keskustassa tai ainakin lähellä ranta-bulevardia. Melko vaatimaton hotelli se ainakin silloin oli, keittelimme itse teet sun muut sen huoneen keittosyvennyksessä. Illalla katukahvilassa tytär tilasi juotavaksi "lumumbaa", jonka tummaihoinen tarjoilija hänelle toi. Mitähän mahdoin itse juoda en muista... Oltiin yökerhossa ja joku paikallinen ihmetteli että äiti ja tytär yhdessä! Upea paikka kaiken kaikkiaan! Vaikka tokkopa jaksaisin enää niitä mäkiä kävellä.

  VastaaPoista
 2. Joo, ainakin 3 pientä reppua ostit ja yhden laukun ja niitä rannekoruja lukematon määrä, olivat kyllä tosi kauniita. No, minäkin pääsin laukuissa kahteen ja rannekoruisa neljään.....kauniita ja halpoja.
  Ja kiva oli sinunkin kanssasi reissata, ehkä otamme joskus uusiksi.

  VastaaPoista
 3. Pedrot, Kjell, Sven-Åke ja monet muut piti ilmeisesti palkata kantajiksi?

  En ole katkera, mutta kuitenkin...

  VastaaPoista
 4. petriina, kiitti kommista jälleen. Cruzista ei ole voinut muuta kuin jäädä miellyttävät muistot, noinkin monen vuoden jälkeen.

  Marizan. hys hys... sen yhden 5 euron repunhan jätin sille mirjalle. Ettei niitä ole kuin 3 laukkua (2 reppua ja 1 käsveska). Entäs ne huivit, niihinkin sorruin. Entäs sinä..:) No vähemmän ostelit kuitenkin kuin minä.

  VastaaPoista
 5. pedro, ei siellä mitään Sven-Åkea ollut :) (pientä liioittelun makua..) Eikä niitä tarvinnut kantajiksi palkata, ihan vapaaehtoisen auliisti tarjoutuivat hommaan. :) Mutta Suomen päässä sitten olikin raataminen, kun ei niitä viittinyt tänne raijata, niitä kantajia..:DD

  VastaaPoista
 6. Teillä siellä niin erilainen joulu..
  Mukavat muistot säilyvät ja säilyvät.
  Kiitos kun sain eläytyä kesäisiin tunnelmiin näin talvella.

  VastaaPoista
 7. Mukavasti tuntuu loma menneen...ja sehän on loman tarkoituskin.Jatkoa ootellen.....

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...