maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kuopion 6 h digifotomaratoni

Lepolandian Pasi heitti idean osallistua ulkopaikkakuntalaisena Kuopion Kameraseuran järjestämään digifotomaratoniin. Kuvausaikaa oli 6 tuntia ja oli otettava 6 kuvaa. Kuvat oli kuvattava numerojärjestyksessä, kuvia ei saanut käsitellä eikä muokata. Aiheet oli tosi haastavat ja vaikeat (oikeastaan aika kummalliset :). Päivän sää oli harmaa ja kekseliäisyys oli koetuksella, kun päätin pysytellä lähinnä kotiseutu-Espoossa. Ja jos aikaisemmasta aiheesta löytyi parempi kohde, se oli unohdettava.

Odotin jännittyneenä tuloksia 2 pitkää viikkoa, ja nyt voin ylpeänä ja iloisena kertoa, että sijoituin 5. sijalle kun tässä sarjassa oli 18 osallistujaa. Pisteitä sain 87 p. voittajan saadessa 106 p.

Tässä minun kuvat (maksimipisteet per kuva oli 30 p).
1. Ei mitään pönötystä (10 p)
Jäi tarkistamatta etukäteen, mitä sana "pönötys" tarkoittaa. Kuvitelin itsestäänselvyytenä, että se liittyy viinasta johtuvaan pöhötykseen. No, mallinuket ei pöhötä mutta ei myöskään pönötä (sanakirjan mukaan pönötys tarkoittaa: "Käyttäytyä tai esiintyä tärkeilevästi tai tiukkapipoisesti...)
(Pönötys = "To behave or appear cocky or self-centered arrogantly")

2. Suurella sydämellä (12 p)
Eikös iso kimppu ruusuja osoita suurta sydäntä :)

3. Hashtag (18 p)
Tämän kanssa oli ongelmia ymmärtää aiheen tarkoitus. Siksi päätin etsiä kohteen, jossa taatusti on risuaitaa.

4. Kasvuhakuisuus (17 p)
Taivaaseen tahtoo talo kasvaa. Ajattelin heti tätä tornitaloa, mutta sää kun oli mitä oli, niin kuvista ei tullut sellaisia kuin toivoin. En kuitenkaan keksinyt mitään muutakaan.

5. Eurooppalaisin silmin (14 p)
Seuraavaksi ajelin Haukilahden Haikaranpesään, ylös näköalatorniin. Mutta tornia kiertävä näköalaterassi oli tyhjä, joten en voinut pyytää ketään turistia rekvisiitaksi. Mutta poistuessani näin ihan oven edessä tämän hauskan näköinen minibussin, joka oli juuri tuonut turisteja,  joten kuvasin bussin.  Hieman häiritsee tämä bussin vinous, mutta minkäs teet, kuvaa ei saanut suoristaa.

6. Olet tässä / Olen tässä (16 p)
Olisin halunnut oman kuvan heijastuvan ikkunaan tai varjon maassa, mutta kun aurinko ei edes pilkistellyt, niin nämä aiheet oli unohdettava. Joten kun tiesin ennestään tämän kalliolle maalatun rastin, ei tarvinnut miettiä kohdetta. Siispä suunta taas kohti omaa kalliorantaa. Ei uskoisi, mutta olikin hankalaa saada jalat sopivasti rastin päälle -  ja jokaiseen vähänkin onnistuneeseen kuvaan oli jäänyt tuo takista roikkuva punainen nyöri! Mutta sille asialle ei voinut enää mitään, koska aika oli jo umpeutumassa, kun kotona valitsin kuvia.

Luulisi, että 6 tuntia on pitkä aika, mutta kun se ei ole. Ensin piti miettiä mistä nappaisi aiheen, piti kierrellä ja katsella, ja sitten joutuikin ajelemaan edestakaisin numeroinnin takia. Ja aikaa kului kuvien valitsemiseen ja postitukseen.

Toivottavasti ensi vuonna on sama kaukokuva-mahdollisuus. Jos niin on, tulkaa kaikki mukaan osallistumaan. Kiitos Kuopioon hauskasta kisasta, kivaa oli. (Odotan mielenkiinnolla, että Pasi laittaa omat kuvat blogiin.)
-----
I took part in a photo competition where the time was 6 hours and had to take 6 pictures in numerical order. Pictures did not get edited or processed.
Kuopio is far from Espoo, so the competition was able to participate in different locations. I ranked 5th. Participants was 18 people. 
23 kommenttia:

 1. Onpas ollut kisassa kova taso kun noilla ideoillasi ja kuvillasi podiumille yltänyt. Hienoa oivaltamista Sinulta.

  VastaaPoista
 2. Olet perehtynyt aiheisiin syvällisesti. Mainioita ideoita ja toteutuksia.

  VastaaPoista
 3. I like the six photos.
  I find fantastic the first one, from the inside to out. The second one is a great detail. The third and the fourth picture are interestings perspectives. Great overview of the van in the fifth picture and the sixth image is excellent in every way.
  Halaus

  VastaaPoista
 4. Onnittelut!!<3
  Tosi hienosti löysit aiheisiin sopivat kuvat! Vastaus tuohon HASHTAG on aivan loistava!
  Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 5. Lindas fotos, excelentes perspectivas!
  Abraço

  VastaaPoista
 6. Enhorabuena.
  Las fotos so todas de unos fantásticos detalles, bien resueltas.
  Un beso

  VastaaPoista
 7. Tosiaan, samaa mieltä tuosta tasosta. Voisi ehkä epäillä, kotiinpäinvetoa, kun ei näe niitä neljää jotka edellesi pääsivät. ;)

  VastaaPoista
 8. Olipa mukava haaste ja hyvät ja osuvat kuvat

  VastaaPoista
 9. A good serie pictures.

  Greetings,
  Filip

  VastaaPoista
 10. Onnittelut! Onnistuneet kuvat olet ottanut vaikeisiin aiheisiin.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut hyvästä sijoituksesta. :)

  VastaaPoista
 12. Erittäin hyvät kuvat olit ottanut ja haastoit tiukasti ensikertalaisena jopa edellisen vuoden mestarin - pääsit tasapisteille asti, mutta tasapisteissä käytettävä ratkaisumenetelmä ei ollut sinulle suotuisa. :) Mukava kuulla tarinaa kuvien takaa, monin kuvan idea selkeni, kiitos myös niistä. Julkaisen omat kuvani todennäköisesti torstaina, jolloin on myös Digifotomaratonin palkintogaala.

  VastaaPoista
 13. Poco a poco de vas combirtiendo en una gran fotógfa

  VastaaPoista
 14. You have taken some interesting photos !

  VastaaPoista
 15. Mikä vika bussissa. Pikemminkin voisi puhua rohkeasta rajauksesta.

  VastaaPoista
 16. fotomaraton er alltid moro !

  VastaaPoista
 17. Another excellent work!!!!!

  Love it :)))

  Kisses.

  VastaaPoista
 18. Hauska kipailu ja kekseliäs kuvaaja.Onneksi olkoon hyvän sijan johdosta! Kiva myös, että me muut saamme osallistua näin.

  VastaaPoista
 19. very interesting challenge
  good work
  hugs!

  VastaaPoista
 20. Congratulations! All shots are great.

  VastaaPoista
 21. Hienoja kuvia, 0nnitelut!

  VastaaPoista
 22. Felicidades!!! .Kuvat ovat kaikki erittäin hyviä. Rakastan neljäs Orvokki.
  suudelma.

  VastaaPoista
 23. Onnea kovasti sijoituksesta!
  Tykkään oikeastaan noista kaikista kuvistasi.
  Ehkä kolmonen on suosikkini!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...