keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vastakohdat




Pieni on ihminen kaiken vihreän keskellä...
... pieni on myös ulapan edessä.

tiistai 30. heinäkuuta 2013

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ei yhtään innostais...

On edelleen hellepäivä - suorastaan kuumaa. Yksi hullu otti vapaaehtoisesti töitä kesäksi (heinäkuun loppu-elokuu). Matemaattisia kuvia on n. 340 kpl - joten mitäpä muuta teen helteisenä sunnuntaipäivänä (kuten muinakin päivinä) kuin piirrän. Käsi (onneksi oli vasen) on jo hiukka parempi, mutta aika lalla se kuitenkin vielä rajoittaa elämistä.
Märkä vesi voisi auttaa kestämään...
Parasta sunnuntaita kaikille..


It is hot day again. One of the crazy voluntarily took a job for the summer (end of July - August). Mathematical images are about 340 pieces - so what else to do on hot Sunday day (such as the other days) than I draw. The hand (left) is already a little bit better, but I don't like it at all.
Enjoy on the wet water...    ----------------    Happy Sunday for everyone 


x

lauantai 27. heinäkuuta 2013

torstai 25. heinäkuuta 2013

Vaihteeksi nykyajan matkustajalaivoja

Suomenlinnassa odotettiin illansuussa matkustajalaivojen ohiajoa Kustaanmiekan salmessa. Mutta mikä oli odottaessa, kun oli kaunis päivä. Laivan kannella olen ollut kun ohitetaan Suomenlinna, mutta en ollut ennen nähnyt rannalta käsin tätä lipumista.

Sieltä saapuu ensimmäinen laiva - Cabriella...


 ... ja toinen  - Serenade



.. ja kolmas - Regent, joka olikin niin korkea,
että me nähtiin se jopa piknik-paikalta puistossa.
Ei tiedetty jäädä odottamaan Kustaanmiekalle.
Big Passenger Ships override the archipelago in a very narrow strait.

x

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Päivä Suomenlinnassa

Vietettiin päivä Suomenlinnassa. Oli runsaat eväät mukana ja tehtiin piknik-paikka puistoon, josta lähdettiin tutkimaan ympäristöä. Täällä ei kenellekään käynyt aika pitkäksi, niin paljon oli  mielenkiintoista tutkittavaa.
Lautta tuo ja lautta vie..


Pimeissä käytävissä oli jännittävää kulkea taskulampun valossa.



Klassikkokuva. Pakkohan sitä on tykin päälle kiivetä.
Löytyy varmasti jokaisen täällä käyneen lapsiperheen albumista...


Kaikki mitä tahdot tietää Suomenlinnasta
Suomenlinna

"... Situated on a group of islands off Helsinki, Suomenlinna was built during the Swedish era as a maritime fortress and a base for the Archipelago Fleet. Work on the fortress was begun in the mid-18th century. Today, it is a UNESCO World Heritage Site. ..."
Read here more about Suomenlinna
Suomenlinna in english

x

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tall Ships Races Helsinki 2013 (2)




Kuinka selvitä kaikista näistä köysistä?
How do you find all the ropes?


No tietenkin pitämällä ne järjestyksessä ja käyttämällä erivärisiä köysiä...
Well, by keeping them in order and using different colored ropes ...


... ja tekemällä hyviä merimiessolmuja.
... and by doing good sailor nodes.

x

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Tall Ships Races Helsinki 2013 (1)


Oli varmasti eniten kuvattu, tämä ruotsalaisten "merirosvolaiva"


"Murfin lain" mukaan oli tietenkin pilvinen torstai, kun olin laivoja katsomassa. 
No, sille ei nyt voi mitään.




Uusi ja vanha.



Ihmismäärään pilvisyys (ja pieni kesäsade) ei vaikuttanut mitenkään.
Oli muuten aika hankala kuvata, kun käsi on edelleen kipeä. Mutta sisulla ja tuskalla selvisin jotenkuten, ja kärsin sitten illalla :)

x

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Berberiapina



Korkeasaaren apinalinna sai kahdeksan berberiapinaa. Hollantilainen AAP-säätiö takavarikoi nämä Berberiapinat huonoista oloista sirkuksista ja yksityisiltä omistajilta. Nyt niitä on totutettu elämään sosiaalisessa laumassa. Berberiapina on uhanalainen laji ja apinoiden kauppaaminen lemmikeiksi on laitonta. 

Korkeasaari /berberiapinat / yleistä



The zoo received eight berber-monkeys. The Dutch AAP Foundation has taken these berber-monkeys into care the poor conditions circuses and private owners. Berber is an endangered species and trading of monkeys as pets is illegal.

x

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Laiskuuden huippu...

Korkeasaaressa oli tosi helteistä.
... eihän silloin muuta jaksa kuin olla vaan ja ihmetellä pirteitä ihmisiä..
x

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Iso kupla


Riemua myöhäisillalla Espalla.
The joy late in the evening on the Esplanade.
x

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Heippa, täällä taas



Yllättävän nopeasti aika kului, vasta äsken odotin tytärtäni lomalle, ja nyt he ovat jo kotona. Sveitsissä heillä on Alpit, mutta meillä on meri, laivat ja kalliot, pojat rakastuivat niihin kaikkiin. Mikko kiipeili joka koloon ja Matti keräsi kiviä. Annoin Mikolle vanhan digikamerani ja hän kulkikin joka hetki kamera kaulassa ja kuvasi mm. merta ja laivoja.. ja yllätys yllätys - myös lokkeja ja muita lintuja :) Oli suurenmoinen loma, serkukset tapasivat toisensa ensi kertaa, ja oli ihanaa tutustua uudelleeen poikiin. Ties milloin taas nähdään.



Minäkin sain "mahtavan" ensikokemuksen. Pelasin Mikon kanssa jalkapalloa pihalla ja hän oli yllättävän hyvä kuljettamaan palloa, seurauksena, että sotkeuduin jalkoihini ja kaaduin kuin tukki suoraan eteenpäin. Pää tömähti vauhdilla maahan. luulin sen halkeavan. Onnistuin kääntämään päätä hieman sivuun, etten nenääni lyönyt, mutta sain tosi upean mustan silmän (se on oikeastaan sininen ja lila ja väri ympäröi koko silmää) ja ehkä lievän aivotärähdyksen. Kyynärvarteen tuli pieni hiushalkeama, kun otin kädellä kaatumisen vastaan, joten nyt pidän ainakin 2 viikkoa kantosidettä, onneksi ei (vielä) tarvittu kipsiä. Silti, 1-kätisenä elämä on aika hankalaa. En enää ikinä aio pelata futista, taidan olla siihen jo liian vanha :). 

On edelleen hieman hutera olo, mutta onneksi tapaturma sattui heidän viimeisenä lomapäivänään, joten kaikki mitä piti nähdä, ne nähtiin. Niistä myöhemmin lisää. Oli muuten upeat helteiset ja aurinkoiset ilmat koko ajan (väliin oli jopa liiankin kuumaa).

Pidin täydellisen blogi-hiljaisuuden, en avannut kertaakaan mitään blogia - eikä se ollut edes kovin vaikeata, olihan niin paljon menoa ja hulinaa. Mutta nyt olen täällä ja vierailen blogeissanne pikkuhiljaa, kunhan saan taas pääni ja käteni takaisin itselleni.. 


It was a wonderful holiday with my daughter and the boys. Time passed very fast.. They are now back in Switzerland. They have the Alps but we have the sea, ships and the rocks, and the boys loved all of them..

On the last day I was playing football with Mikko and I fell like a log, I got a big black eye and elbow hairline crack (I don't play ever football any more .. :). Now the hand is wrapped in a sling two weeks.
I'll visit soon your blogs little by little.

x
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...