perjantai 13. toukokuuta 2011

ristiäiset Sveitsissä

Enää kaksi viikkoa (apua, jo niin pian!) ja sitten matkaan Sveitsiin katsomaan poikiani (noo jaa... osapoikiani). Ja matkan syy tällä kertaa (jos syy täytyy olla) on ristiäiset. Sveitsissä, kuten myös Saksassakin kuuluu antaa lapselle nimi jo stnnttyslaitoksella ollessa eli hän kirjatataan heti rekisteriin. Ristiäiset voi viettää sitten koska vaan, jos haluaa. Ne eivät ole pakollisia. Nyt vietämme Matin 2 v. ristiäisiä. Mikko taidettiin kastaa aikaisemmin Saksassa, jos oikein muistan, niin siinä n. 6 kk iässä. Erilainen systeemi kuin Suomessa.


Ristiäisiä ei suoriteta Sveitsissä milloin vaan, vaan sunnuntain kirkonmenojen jälkeen. Ei siis kotikastajaisia tai yksityistä hetkeä kirkossa oman väen kesken. Saas nähdä mitä Matti tuumaa pään kastelemisesta. Mielenkiintoista.


Siitä onkin jo aivan liian pitkä aika kun Sveitsissä piipahdin, ja sain nähdä heidän pihalta nämä Alpit. Kuvasin viime kerralla "pilvien tippumista". Oli kuin metsäpalo olisi raivonnut :)

x

8 kommenttia:

 1. Kivaa matkaa Sinulle orvokki. Sveitsi kuulostaa yhtä mahtavalta kuin varmaan onkin?

  Hieno tausta näillä nuorilla miehillä ja hienoja ovat "miehetkin":)

  VastaaPoista
 2. Ihanat vesselit ja mielenkiintoinen taustakuva. Olen aina halunnut Sveitsiin. Saaristossa puuseen seinät ovat täynnä Sveitsiä!
  Ihania alppikuvia!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommeistanne, Mustis ja Milena (kaksi Ämmää hih). (toi ei ollut sitten millään pahalla.:)

  Sveitsi ON ihana maa. Ennen ajattelin sen olevan Saksa niine pikkuisine kylineen ym (ja on se kyllä edelleenkin lempparimaani) mutta Seitsi ja ne Alpit. Sydän jäi sinne muutaman käyntikerran jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Kivat pojannappulat sulla ja kun vielä asuvat noin hienossa maassa. Ikäero ei ole liian suuri, että helppoa olla kaverina. Iloista matkaa ja hyviä kastajaisia Matille.
  Gute Reise !

  VastaaPoista
 5. Tottakai se "etanaposti" on aina se kivoin, mutta kun siellä postilaatikossa onkin vain laskuja, mielipide muuttuu. :)

  Ihanat pojat, ihana kuva ja tuo käsien ote:)
  Uutta minulle tuollainen ristiäismenettely, mutta maassa maan tavalla.
  Mikseiköhän siellä saa kardemummaa?

  VastaaPoista
 6. Christenings are a special time in the lives of children... so glad that you could be there!

  Bises,
  Genie

  VastaaPoista
 7. ihanat kuvat! mä olin sveitsissä aiesec-stipendiaattina zürichissä aikojen alussa ja sain kiertää junalla koko maan ristiin ja rastiin! mä oon pikkusen kade kun pääset sinne, mutta silti toivon sulle ihanaista matkaa!

  VastaaPoista
 8. Genie. Thank for your visiting and your lovely komment.

  Anjuusa, nyt noi pojat riitelee, kun vanhempi ei halua antaa yhtään omia autojaan tms pienemmälle.. jne jne. Mutta on heillä iloiset hetkensäkin ja aina paranee kun nuorempi vanhenee ja oppii puhumaan kunnolla.

  Ripsis, enpä tiedä, miksei sieltä saa kardemummaa. No, Sveitsissä saa kuulemma sellaista hienoa jauhoa, jota ei korvapuusteihin sovi laittaa, suomalaisittain. Ja EHKÄ jostain isommista kaupoista saisi, muttei tuolta pikkukylästä. Saksassa ei juuri kardemummaa löytynyt. Sinne osti Virve aina sellaisen litran tölkin tai vastaavan.

  tt, sä olet nähnyt Sveitsiä paljon, ja varmaan jätit osan sielustasi sinne. Ajattelen joskus Sinua, kun olen siellä, tunne se.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...