maanantai 18. elokuuta 2014

Auringonkukat


Sunnuntaina kävin etsimässä maisemapuistoa, jossa olisi auringonkukkia. Vantaalla on neljä paikkaa. Pitkän "navigaattori-kiertoajelun" jälkeen löysin itseni Seutulan kaupunginosasta, josta löytyi myös etsimäni auringonkukat. (Suuri syy eksymisiini taisi kuitenkin olla päivittämätön navigaattorini, joka ei löytänyt etsimääni tietä tieremonttien riivaamasta Vantaan kaupungista. :)

Täältä sai poimia auringonkukkia kotiin. Oli hieman hankalaa taittaa paksuvartisia kukkia, kun veitsi jäi kotiin (ei ollut tullut edes mieleen koko veitsi :)

Oli suuri yllätys, että kukat ei käännä kasvojaan aurinkoa kohden. Tässä aurinko on selkäni takana ja kello oli jo jotain 18.00. Kyllä niillä olisi ollut aikaa kääntyä koko päivä :)

I didn't know: Sunflower does not turn its face to the sun. The sun is now behind my back and the clock is 18:00 at afternoon and still the flowers show only their "neck".

(Tuli ajeltua 100 km katsomaan auringonkukkia naapurikaupunkiin .. hih. Ja havaitsin taas kerran, että Vantaan kaupunki on muutakin kuin Kehä III ja rekka-autot ja teollisuusrakennukset. Seutulan seutu on tosi kaunista.)

23 kommenttia:

 1. Olen myös kuvitellut, että kääntyilevät aurinkoa kohti.

  Upeita auringonkukkia.
  Täällä taka vuosina kasvatettiin myös peltona, sai hakea kotiin maljakkoon komeilemaan.:-)

  VastaaPoista
 2. They are so beautiful those sunflowers, especially all together in a field.

  VastaaPoista
 3. Upeita auringonkukkapeltoja ja nyt kukkivat todella runsaasti. Ihanat kuvat. Itsekin olen käynyt sielläpäin poimimassa niitä.

  Vantaallahan on vaikka miten paljon luontokohteita, itselläni oli aiemmin sama luulo. Tytärkin asuu melkein maalla, ei ensimmäistäkään kerrostaloa, vaan uusia ja vanhoja omakotitaloja. Sipoon pellot ja Sipoonkorpi lähellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipoo ja sen lähiseutu on ihan vierasta mulle. Lähinnä Vantaalla on Myyrmäen ja Tikkurilan seutu tuttuja ja tietty kehä III. Yleensä Vantaalla mennään vaan jonnekin ilman että katselis ympäristöäkin, kuten esim. lentokenttä. :). Mutta onhan siellä kaunista, esim Vantaankoski ja -joki. Ja joku kartano jossain.. hih. jne

   Poista
 4. beautiful images of these yellow fields
  I like sunflowers so much ! never seen some who
  don't follow the sun !!
  happy week

  VastaaPoista
 5. Onneksi kiersit ja sait kuvat iloksi meillekin. Eka kuva on upea!

  VastaaPoista
 6. Estupendas imagenes de girasoles...un saludo desde Murcia.

  VastaaPoista
 7. simply beautiful!!! no more words. Wanda

  VastaaPoista
 8. On siinä muutama vastahankainen. Eivät halua mennä ajoissa maate.

  VastaaPoista
 9. Niin hienoa auringonkukkia ja runsaasti. Miks tosiaan ne eivät ole aurinkoon päin, olen luullut aina että kääntyvät aurinkoa kohti. Jospa suojelevat itseään :)

  VastaaPoista
 10. Nice contrast of colors.
  The sunflowers are the smartest flowers I've ever seen. If there is no sun, not raise his head!
  Halaus

  VastaaPoista
 11. Kauniita kukkapeltoja. Kannatti ajella. Olisiko syy siinä että eivät käänny kun kukka on niin iso ja varsi paksu.

  VastaaPoista
 12. Ne kukkivat taas runsaina ja kauniina. Täällä ei ole kukkapeltoja, mutta Turun seudulla niitä on. Ne olivat joka kesä kuvauskohteinani.

  VastaaPoista
 13. Kannatti ajella sait vielä hienot kuvat muistoksi.

  VastaaPoista
 14. Si nos contaron siempre eso que giraban hacia el Sol, pero en realidad no pueden se romperían.

  Saludos.

  VastaaPoista
 15. Sehän olikin sitten hieno juttu että navigaattori neuvoi väärin - vai oikein? Oikeinhan se varmasti tässä nyt neuvoikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no, kyllästyin pörräämään ympyrää Vantaanpuistossa, ja löin toisen osoitteen, jonne mentiin sitten pitemmän kautta, kun laitoin katunumeroksi 1, ja paikka olikin kilometrien pituisen tien toisessa päässä. Mutta tulihan samalla sightseeniä. Ja ei ollut minnekään kiirus. Hukkakilsoja tuli ajeltua jotain 35 km, jos olisin mennyt kotoa suoraan Seutulaan.

   Poista
 16. Pelto täynnä mieltä piristäviä aurinkoja näin sadepäivänä.

  VastaaPoista
 17. Kauniit kuvat kukkapellosta. Olen myös luullut että kukat kääntyvät auringon mukana, mutta meidän kylällä olevasta pellosta olen huomannut että katsovat aamuauringon suuntaan... :D

  VastaaPoista
 18. Kaunis Orvokki. Rakastan. Henido onnekas nähdä niitä Huelva ja Burgos.
  Hyvä keskiviikkoisin.
  suudelma.

  VastaaPoista
 19. Ihanat auringonkukat!!
  Aiemmin oli täälläkin pellolla auringonkukkia, nyt ovat kerrostalot vallanneet pellon.

  VastaaPoista
 20. Heh! Minkin olen pitänyt Vantaata juurikin teollisuusalueena ja miettinyt kuka sielä viitsii asua. Onhan se tosiaan laajempi, kuin lentokentän ja Jumbon seutu :D

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...