keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

savua ilman tulta


Olipas jännittävä hetki tiistai-iltana. Naapuri soitti ovikelloa ja huikkas mennessään, että katso parvekkeelta,  meidän talossa on tulipalo, katu on täynnä palopautoja!
Ja niin totta maar olikin. (Pari paloautoa ja poliisiautot jäi kuvan ulkopuolelle, kun olivat levittäytyneet koko kadun pituudelle). Liekkejä en parvekkeelta nähnyt, ehkä alhaalta näkee paremmin, tuumin ja lähdin ulos.


Hälytyksen oli saanut aikaseksi ensimmäisen kerroksen käryävä asunto, jossa ei ollut ketään kotona, joten poliisit menivät parvekkeen kautta sisään.  Se oli helppoa, sillä ovi ei ollut lukossa.

Ei näkynyt tulta, eikä enää edes savua, ruiskuista ei tullut vettä eikä pelastusmiehiä ollut kiipeämässä ylös pelastamaan ihmisiä, siis mitään ei näkynyt. Meno oli rauhallista.

Palon syy oli liedelle kärähtänyt paistinpannu. Joka oli levittänyt paljon savua ja hajua. Jos kotona oli palohälytin, se ei ollut toiminnassa, tai niinkuin eräs naapuri sanoi, se ei olisi kuulunut läheiseen pubiin, jossa asunnon haltija istui..  Mitä lie oli paistanut, kun aiheutti suurhälytyksen.


-----
Tuesday night was interesting.. In our house was fire. The police went in through the balcony, because the apartment was empty.... but it is was only kettle which was stuck to the bottom and had caused a very lot of smoke..

16 kommenttia:

 1. No teillä olikin sitten ihan ikioma esitys, oikein toimintaelokuva:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli. Toimintaelokuva. Paitsi, kun alas kadulle ehdin, ei mitään toimintaa juuri enää ollut. Mielettömästi vain vilkkuvia valoja ja punaisia autoja. Ylin valokuva ei tee oikeutta sille, mitä oikeasti näin parvekkeelta.
   Kiitos, Plätty.

   Poista
 2. Onneksi ei tuon pahempaa, hyvän kuvat sait. :)

  Itse olen kokenut vastaavan Suomessa asuessani. Viereisessä rapussa oli kolmannen kerroksen yksiö syttynyt tuleen. Hieman jännitti silloin, koska siinä oli tosi kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei liekkejä eikä savua näkynyt, niin aika pian "puskaradio" tiesi kertoa, mitä on tapahtunut ja kenen asunnossa jne. Siinä sitten katsottiin isoja vilkkuvia ajoneuvoja ym. "juoruttiin".. Eikä ollut oikein mitään kuvattavaakaan.. :) Myöhästyin ajatuksesta kuvata parvekkeella olevaa väkeä, tai ne oli niin hajallaan, ettei mun kameralla olis saanut koko taloa kuvattua.
   Kiitos, Elegia.

   Poista
 3. We did it once, 2 fire-cars, 2 police-cars and 2 ambulances to my musli in the owen. Not funny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's not funny, if there is a real fire. But we had only smoke.
   Thanks, Marias Teater.

   Poista
 4. No voihan...Onneksi oli lopulta vaaraton tilanne, mutta koskaan ei tiedä. Eivät tiedä palomiehetkään, joten joutuvat varautumaan pahimpaan. Parempi näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät niin tiedäkään, kun saavat hälytyksen. "Talo palaa.. tulkaa", no tuostahan ei selviä palon syytä eikä suuruutta.
   Kiitos, Uuna.

   Poista
 5. Hyvä, että ei hullummin käynyt. Kerran on meilläkin isäntä keittänyt "hiillosperunoita". Säikähdyksellä selvittiin, kattilan pohja hieman vaihtoi väriä.

  VastaaPoista
 6. Olin onnellisen tietämätön savusta ja sireeneistä. Mahtoi olla ollut paljon savua, kun joku teki hälytyksen, luullen tulipaloksi.
  Meilläkin kauan sitten paloi kattila pilalle jouluperunoiden keittämisestä. Olimme lähteneet Hesan keskustaan jouluostoksille, ennenkuin kahvilassa istuessamme ukkoni muisti... tuli älytön kiire kotiin Lauttasaareen. Rappu oli jo täynnä savua, mutta kukaan ei ollut reagoinut hälyttämällä palokuntaa - tai talomiestä.
  Kiitos, Sirpa.

  VastaaPoista
 7. Onni onnettomuudessa - kyllä vaan palohälyttimet ovat tarpeen. Muistutan täs itseäni, sillä oma hälyttimeni on ilman paristoja irtirikkipoikki keittiön alakaapissa. Hieno kuvasarja - Sinä osaat!!

  VastaaPoista
 8. Tässä asunnossa ei ollut kukaan kotona, ja oliskohan se hälytin kuulunut naapuriin?? Ei ainakaan sinne pubiin, jossa asunnonomistaja istuskeli, ja tuli sitten kotio kun kaikki oli jo melkein ohi. Poliisit puhuttelivat sitä, mutta pääsi kai varoituksella..., oli jo toisen kerran unohtanut liedelle ruokaa, mutta edellisellä kerralla ei tullut palokuntaa...
  Kuulin just, että eräs nuori poika oli hälyttänyt palokunnan, kun ulos oli tupruttanut niin sankkaa savupilveä. Ja ketään ei näyttänyt olevan kotona, eli availemassa partsinovea.
  Mutta hälytin hälyttää, jos olet eri huoneessa kuin se pohjaan palava kasari ymym., eli sangen tarpeellinen se hälytin on. Kiitos, Anna.

  VastaaPoista
 9. Olipa onnea matkassa, että ei mitään pahempaa sattunut.

  VastaaPoista
 10. Varmaankin aiemmat kokemukset ovat tehneet palomiehetkin valppaiksi, eli mennään nopeasti ja suurella kalustolla, kun kerrostalossa palaa. Hyvä, että tarinalla oli onnellinen loppu.

  VastaaPoista
 11. liika karsonogeenejä tuossa pöperössä

  VastaaPoista
 12. mä kerran opiskelukämpässäni (kuudes kerros arkadiankadulla) haistelin, että savua...? kurkistin ikkunasta ja totesin, aijjaa, naapurista...ja sit tajusin rynnätä puhelimeen ja hälytin palokunnan. naapurin vanha mies oli nukahtanut tupakan kanssa - lähetti minulle sairaalasta päästyään kukkia.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...