tiistai 7. helmikuuta 2012

remontti

Minulla on remontti par'aikaan menossa, eli vaihdan makuuhuoneen ja työhuoneen keskenään. Piti alkaa jo aikaa sitten, mutta työtyöt hieman haittasivat aloittamista :). No, viime viikolla aloin kongreettisesti vaihtamaan kamoja, ja ensitöiksi kannettiin naapurin kanssa makkarista sänky olohuoneeseen, jotta on tilaa siirrellä muita huonekaluja. Tosi kivaa.... !

Ja sitten purkamaan työpöytää. Harvoin se on näin tyhjä ollut. Puolet isosta pöytätasosta mahtui pieneen huoneeseen. Siellä lattialla maaten ruuvailin kymmeniä ruuveja. Ja kun hieman eri levyjä yhdistin, niin onneksi naapurin mies tuli taas avuksi ja poraili umpipuuhun uusia reikiä - ja samalla kokosi koko pöydän. Minä jatkoin sitten koko entisen pöydän purkamista, ja pikasesti laskien pyöräyttelin yhteensä vajaa 100 ruuvia.

Koneiden siirtäminen hieman jännitti. Kaikki ne kymmenet johdot... ! Ja kun en ole niin tekninsen osaavainen, merkkailin paperiteipillä johtoja. Polvet oli lujilla kun yhdistelin piuhoja ja asentelin niitä pöydän alla siististi.

Johdoille keksin tuon vanhan punaisen pyörälokeriston, johon laitoin ne jatkojohdon tepselikokkareet (on-off-nappuloineen). Nyt ei yhtään johtoa ole lattialla ja tarpeen mukaan voin vetää koko johtorykelmän esiin.

“Uusi” työhuone on puolet pienempi, niinpä tulostimen paikka on vielä epäselvä. Ehkä Ikeasta tai jostain löytyy leveä pyöräalusta. Ja sen paikka olisi pöydän alla.

Kirjahyllyä en voi siirtää, kun uudessa huoneessa on sekä seinä- että yläkaappeja ja tarvitsen myös laskutilaa (kaikelle mikä ei muualle kuulu..). Niinpä tulevaan makkariin jää koko seinän levyinen Billy-hyllykkö. Sen aion "riisua" työtavaroista, hankin pari ovea lisää ja täytän mm. kirjoila. Uuden huoneen seinille tulee joskus Irtohyllyjä, jahka saan aikaseksi. Ei ikinä uskoisi, että tähän samaan huoneeseen on mahtunut 160 cm sänky ja silti tilaa jäi ylikin. Mutta nyt se on mun kolo, jossa tehdä duunia. Ja "vapaa-aikana" järjestelen ne lukuisat paperit ja laatikot ja tavarat ja tilpehöörit ja ......

Nyt on suurin urakka edessä. Muovitapetit “tippui” työhuoneesta jotain 10 v. sitten. Ennen poisrepimistä saumoihin laitettiin aina uudestaan ja uudestaan EriKeepperiä. Ja kun ne sitten lopulta revittiin pois, niin ei koskaan ollut aikaa/tilaisuutta kunnostaa ja maalata sitä seinää, ja niinpä totuin siihen rumaan ulkoasuun ... Nyt olen viikonloppuna liotellut ja raspannut todella kiinteätä massaa, joka ei lähde millään pois. - Siinä tuli mulle "seinä vastaan" - ja piti ottaa yhteyttä ihan oikeaan maksulliseen mieheen. Huomenna tulee remonttireiska ja hioo laikalla seinän tasaseksi. Mä sitten jatkan siitä, paklaan ja maalaan...

Olin maali- ym ostoksilla ja auton lämpömittari näytti puolelta päivin ulkolämmöksi -2 C. Wauu, on taas valkoisen miehen lämpötila. !

I do home renovations. I change my bedroom and work room with each other. There is a problem in the wall, it does not depart from the wallpaper adhesives.. Tomorrow, one man will grind with wheel motor. I
Today was only -2 C. Yippee


34 kommenttia:

 1. Bonjour!
  I think it's wonderful to have the opportunity to renovate the decoration! Fresh air!
  Enjoy!
  Léia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's wonderfull sometimes, but not every day!
   Thanks.

   Poista
 2. Hurjasti hommaa! En kadehdi työmäärää, mutta lopputulosta varmastikin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on venynyt ja vanunut, mutta uskon, että lopputulos, milloin sitten onkaan valmis, on kiva.
   Kiitos.

   Poista
 3. Mahtavaa saada työtilat järjestykseen! Huomasin yhdessä blogissa hyvän idean tulostimelle ja ajattelin, että ehkä meidän seuraavassa asunnossa voisi sitä soveltaa. Katsopa, miten oli tavalliseen Ikean lipastonlaatikkoon kätketty mainiosti.

  http://www.ikeahackers.net/2012/02/hide-away-printer-hack.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ikeahacker+%28ikeahacker%29

  Meillä vaan ei ole ennestään sopivan kokoista lipastoa, joten ainakin nyt tuo on vielä idean tasolla.:)

  Iloista tsemppiä remonttihommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoinnista. Aikas kiva idea oli Ikealta.
   Tuo mun laserkone on vaan niin iso, että tarvitsisi jonkun ison alakaapin. Ehkä päädyn siihen pyöräjuttuun, kun tarvitsen tulostinta aika usein, eikä sitä tarvitse piilottaa.
   Ennen se oli pöydällä, mutta minulla olikin puolet isompi pöytätaso, kun oli isompi huone. Nyt ei viitsisi tuhlata tasoa mokomalle tulostimelle.

   Poista
 4. Kyllä Sinulla urakkata riittää.

  Näppärän paikan keksit johdoille.

  Kummasti se tila muuttuu, kun uudella tavalla sisustaa.

  Pitänekköhän jonain päivänä Minullakin kuvailla näytille tätä omaa inspiraation nurkkaa.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tuntuu, ettei työ tekevältä lopu, jos laiskottelee siinä välissä. :)
   Odotan malttamattomana makkarin valmistusta, saisin sängyn pois olkkarista.

   Laitappa vaan näytille nurkkasi, olisi kiva katsoa sitä.

   Poista
 5. Tsemppiä Sisar Orvokki, Tsemppiä! Kyllä se siittä ajallaan valmistuu.

  Juurikkapuron ukki sanoi aikoinaan touhuja hoputtavalle mummille suvussa remonttien ja muiden tarpeellisten puuhien aikaan perimätietona kulkevat sanat: Sen aika ei ole vielä tullut!

  Ukki sanoi nämä kuolemattomat sanat mummulle aina silloin, kun mummu ihmetteli, miksei jotakin askaretta jo oltu saatu valmiiksi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, anna. Ukkisi sanat käy just mun menttaliteettiin. Laitan tuon korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 7. Bonita habitación...Abrazos Orvvoki.

  VastaaPoista
 8. Ruuvaa, orvokki hyvä, pieni seinähylly sinne työpöytäsi päälle sitä printteriäsi varten.
  On poissa pöydältä mutta kuitenkin lähellä, eikä tarvitse pahemin kumarrella.

  Sähköliikkeestä saat pientä (15 x 15 mm) tarralla varustettua valkoista muovista asennuslistaa kansineen ja voit sen sisällä kuljettaa piuhat näkymättömästi ja siististi!
  Muistaakseni listan toimituspituus on 2,5 m!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tk hyvä, pieni hylly ei tulis kuuloonkaan, printteri on toi mikä näkyy kuvassa (ne 2 vierekkäistä kuvaa), se painaa ainakin tonnin, on sellanen ammattikäyttöön tarkoitettu laser-tulostin. Mikään hylly ei kestäisi, sen olisi oltava iso, leveä ja syvä, ja silti pelkäisin koko ajan että se rohjahtaisi "niskaan". Ainoa paikka on lattialla tai jossain pöydällä. Nyt se on tilapäisesti semmosen apulaatikoston päällä. Ei muuten tuo pieni kumarrus silloin tällöin olis yhtään pahitteeksi. Paras paikka olisi 10 metrin päässä, tulisi jaloiteltuakin välillä... hih

   Mutta kiitos tuosta tarrakiinnitys asennuslistasta-ehdotuksesta. Täytyy tsekata ja harkita. Mulla on jossain sellainen Ikean johtokisko, joka olis tarkoitus ruuvata pöytälevyn alle, mutta siellä jossakin se on edelleenkin (ruuvausallergiaa :). Ne jatkojohdon tepselirykelmät (2 kpl/8-koloiset) olis kuitenkin ruuvattava jonnekin, sillä en halua lattialle yhtään mitään (pölypesä), ja kun niissä on se sähkönkatkaisunappula on-off, niiden paikka olis oltava kuitenkin jossain lähellä, reunassa (tai seinällä).

   Tarttee katsoa kunhan saan sen huoneen muutenkin kuntoon (tilpehööreille omat paikat ja pari pikkuhyllyä työpaperipinoja varten)

   Poista
 9. I love renew things at home, and move furniture ... I think it's great what you did!
  Kisses!

  VastaaPoista
 10. Siistiä jälkeä, erityisesti alimmassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh.. Alin kuva on nyt siisti elävässä elämässä, kun siihen tänään tehtiin koko pinnan tasoite. Tuo laikkahionta ei oikein onnistunut. Tasoittaminen kävi kädenkäänteessä osaavalta kaverilta.

   Poista
 11. Ihania tuommoiset naapurin miehet, jotka tulevat apuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin miehet (osaavat) ovat erityisen ihania. Ja tämäkin asuu samassa kerroksessa. Ei tavitse kaukaa hakea, kun tarvitsen voimaa.

   Poista
 12. Siinapa on tyota! Sen tiedan kun itsekin remontoin paraikaa taloa. Talla hetkella kaytavan maalaus menossa. Hitaasti menee kun on niin paljon muutakin mit amitaa tehda.
  Tuo punainen vekotin on hyva johtoja varten. Minunkin pitaisi hankkia sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun remontti kalpenee, kun kuulen sun tekevän taloremppaa. Tosin pienessä tilassa suurin ongelma on huonekalujen kasaaminen jonnekin pois tieltä..

   Olen toistaiseksi tyytyväinen tuohon "johtokärryyn". Tänäänkin tarvitsin uuden pistopaikan tilapäisesti, niin siinä vain "hissasin" kärryn lähemmäksi ja laitoin pistokkeen koloon. Ei tarvinnut kumartaa eikä kontata.

   Poista
 13. Jos elää kuolla aiotaan, sähkömiestä aina aina tarvitaan. Ainakin jenkkilässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites toi laulu menikään, en muista mitään sanoja jenkkilästä...
   Sähkömiehelle olis kyllä käyttöä (kylppärissä :)

   Poista
 14. Sinulla on työhuone hyvällä mallilla jo. Ihanan paljon pöytätilaa. Ja ne johdot jo sievästi rullakossa. Minulla ei ole johtorykelmän selvitys edistynyt ollenkaan. Tosin tiedän jo mitä teen, mutta kun on ollut kaikenlaista se on jäänyt tuonnemmaksi.
  Makuuhuoneesi uudistuu ja kuulostaa kivalta. Uusi tapetti piristää aina.
  Aloitin kaappien järjestelyä keittiössä, vaikka vasta on muutettu. Käytössä huomaa ne ongelmat, ja silloin pitää parantaa järjestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni työhuone taas sekaseksi, kun tänään oli ikkunatiivistemies ja piti vetää pöytää kauemmaksi. (naapuri taas auttoi :))
   Sinulla hommaa riittää... Mutta totta, käytössä huomaa puutteet ja väärin laitetut tavarat sun muut.. Tsemppiä.

   Poista
 15. Erittäin hyödyllinen enrada ja hyviä neuvoja.
  Tervehdys. -

  VastaaPoista
 16. Ompas hommaa..Alku aina hankalaa mutta lopussa kiitos seisoo sanoo sananlasku. Onnea uuditukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, minusta tuntuu, että hankala on liian lievä sana..:), ennemminkin sekava tai kaaos sopisi paremmin! Kiitos.

   Poista
 17. Kivaa homma tuo johtohässäkän säätely, meillä on vielä kahden koneen johdot vaivanamme, onneksi pääsin hiukan harventamaan, kun ostin monitoimilaitteen, se toimii langattomasti.

  On se mukavaa, kun on naapurimies auttamassa =DD

  VastaaPoista
 18. Kumpa kaikki vempeleet olisi johdottomia... Ottaiskohan ne sitten virtaa tai lähetystä toisiltaan.. :) Tai jotain.

  Naapurit on kultaa kalliimpia.

  VastaaPoista
 19. Kyllähän tuo jotenkin WLan verkolla saattaisi onnistua, en ole asiantuntija,
  mutta minulla on loistava mikrotuki tarvittaessa apuna =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kaikkea muuta kuin asiantuntija. Osaan tehdä työni koneella eri ohjelmilla, ja siinä se. Mikrotuki olisi hyvä olla olemassa. Sitä se on kun kotona tekee töitä, ei ole joka hetki henkilöä käsillä, joka pystyisi neuvomaan. Onneksi minulla on golleega, joka on asioista paremmin perillä. :D

   Poista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...