keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

1913


Edelleen selailen isäni vanhoja valokuvia. Laitan tänne muutamia, sillä vanhat valokuvat kiehtoo. Enempi saisi olla muistissa henkilöistä ja tapahtumista. Mutta useinkaan ei kuviin ole merkitty edes vuosilukua, saati sitten ihmisten nimiä tai sukulaisuutta. Osan kuvista tiedän, osa on täyttä historiaa. Ja nyt kun isää ei ole enää (poistui 94 v ikäisenä), ei voi keltään kysyä. Isäni sentään on merkannut itsensä rastilla tuossa kuvassa.

Kuvassa on sukulaisia isän äidin puolelta, Nurmijärveltä, jossa isäni (s.1912) vietti kesät. Isäni on tuolla keskellä sylissä. Kuva on otettu vuonna 1913. Nyt ketään noista ihmisistä ei ole enää elossa. Ovat vain tallennettuina kuvissa. Isäni oli puoliorpo, ts. isänsä oli tuntematon. Hänet isäni etsi ja löysi Helsingin Flemarilta n. 30 vuoden ikäisenä. Kun puhelinta ei ollut, meni isäni soittamaan suoraan ovikelloa ja kertoi että oli poikansa..... ja he pitivät yhteyttä aina isoisäni poismenoon asti. Hänet minäkin hämärästi muistan, kun ihan pikkutyttönä ollessani käytiin kyläilemässä.

x

11 kommenttia:

 1. erikoinen kuva! naiset laitettu istumaan ja miehet pitelee pikkuisia!

  VastaaPoista
 2. He elävät meidän muisti ...

  VastaaPoista
 3. Olemme tuoneet toisen kuvan ja muistoja, miten muistot nähdä näitä vanhoja kuvia, ihmisiä ja ihmisiä, jotka jäävät valokuvat ja muistot heidän läheisiään.
  Tervehdys .-

  VastaaPoista
 4. What a beautiful remembrance of your dad as a toddler... How wonderful that someone carefully placed the "X" on him for future generations.

  Bises,
  Genie

  VastaaPoista
 5. Hieno kuva ja miten mukava on kun voit tunnistaa isäsi kuvasta. Minä tykkään myös vanhoista kuvista, ihastun ihan tuntemattomienkin kuviin, ostankin joskus kirpparilta, niissä on tenhoa.

  VastaaPoista
 6. tt. Eikös olekin. Minun sukuni taisi olla tasa-arvollinen jo tuohon aikaan.

  Remei and Enrique, they are allways in our memories, and good luck, sometimes in our old fotos, too.

  Genie, that "X" is wonderfull. I don't know how long time it has been there and who was writing it. But it is nice.

  Leenamarketta. minäkin olen joskus ostanut, ja monet monituiset kerrat hypistellyt vanhoja ruskeita vakavia kuvia. Se on sääli kun vanhat kuvat joutuvat myyntiin.

  VastaaPoista
 7. Ei ennenvanhaan moniinkaan kuviin laitettu mitään tietoja kuvassa olevista, ei edes vuosilukua, harmittavaa..
  Tulin tämän toteamaan, kun museolla n.7000 kuvaa, tekstitin (jotenkin), arkistoin ja vein tietokoneen saloihin.

  VastaaPoista
 8. Estupendas siempre las cosas que nos dejas.

  Saludos y buena tarde.

  VastaaPoista
 9. Ullis, niinpä. Ei silloin ajateltu, että kuvilla olisi historiallista arvoa.
  Sinä olet tehnyt ison urakan, teit tuon ilmeisesti työsi puolesta. Jotenkin kuvan voi tekstittää, jos kuvajoukossa on yksikin tekstitetty kuva, mutta irralliset ovatkin sitten arvausta. Ja sinun tapauksessa oli varmaan satoja eri tilanteita eri henkilöistä. HUH

  Hisperion, thanks. Sanoit erään totuuden.

  VastaaPoista
 10. Se on kiehtova valokuva. En ole varma onko äitini on kaikki perheen valokuvia, jotka ovat niin vanha. Jos hän ei ole joitakin vanhoja valokuvia, Haluaisin todella nähdä heidät!

  VastaaPoista
 11. Todella arvokasta nuo vanhat kuvat.♥
  Niin kiehgtovia.
  Meiltä hävisi paljon kuvia kun muutimme maata.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...