maanantai 13. joulukuuta 2010

uusi uljas känny

Minä, pienimmistä pienin suurista kännyfriikeistä, vaihdoin uuteen liittymään ja kännyyn, sitouduin ekan kerran elämässäni kahdeksi vuodeksi kytkyyn. Puhelulaskut alkoivat olla sitä luokkaa, että huh heijaa.. Ei enää riittänyt 500 minuuttia ja 20 ekua kuussa. Huiteli liki 100 e ja ylikin. Ja eihän operaattorin väki soittele perään, että "hei tytteli, sulla on vääränkokoinen puhpaketti.." Minä vaan makselin, puhelin ja makselin, ajattelematta sen enempää, kun puhua piti.

Sitten pisti taas mietyttämään toisen operaattori S:n huippuedullinen tarjouspaketti yrittäjille. Edelliskerralla en edes harkinnut, mutta nyt ... 2500 minuuttia ja textarit ja sun muut herkut ja vain 2 kertaa kalliimpana kuin nykyinen liittymä, mutta 5 kertaa enempi minuutteja, ja puhelin mukana. Ja eikus kauppaan, sopimukset allekirjoitukseen ja .. sit se paras, valitsin kolmesta vaihtoehdosta iPhone4:n. Sen suuren ja mainostetun. Ja niin petin mun simpukkamalliset puhelimet, jotka parasta on olleet.

On tässä ollut opiskelemista, hipaisunäppäimet. Tuli muutama hutisoittokin, kun elektroniikka oli nopeampi kuin mun ajatus. Mutta pikkuhiljaa olen tullut sinuksi tämän ihmevempaimen kanssa, jopa muotokaan ei enää ärsytä, sellainen leveä, littana, varsinkin kun ostin silikonia ympärille. Tytär oli hyvä tinkimään.. ! Sai 12 e:n suojan 5 e:oon.

Olen jo oppinut soittelemaan tällä.. ja vastaamaankin soittoihin! Tekstiviestiin vastaamiseen oli kyllä käytävä hakemassa neuvoa liikkeessä, samoin kun niiden kirjoittamiseen. Ohjevihkosten lukeminen kun ei ole suurinta herkkuani, suoraan yrittämistä, jos tutun tuntuiselta tuntuu, ja jollei tunnu, niin sit vasta lukemista, tai apuhelppiä jostain.

Kun nyt vain keksis kivan, herättävän, äänekkään soittoäänen vakkarivalikosta. Ekaks mulla oli kuormuri-rekkojen peruutusujellus, mutta kun huomasin, etten hetkauta korvaanikaan yleistuttuun ääneen, niin vaihdoin, mielestäni ovelaan, kirkonkellotornin musisointiin, sitä kun ei juuri täällä kuule. Mutta sama juttu, liiankin tuttu pauhuna, oivallus puhelimenpirinästä tulee jälkijunassa, jollei känny satu olemaan aivan vieressä. Kokeilen, kokeilen..

Paljon on vielä ihmeellistä tutkimatta, ja monia en varmana edes tutkikaan sen enempää, mutta sähköposti käden ulottuvilla, ja se kamera.. telkun kokoinen näyttö, hyvin riittää...

Kyllä  se tästä, on kuin tuttua kotimaccia käyttelis, – hipaisten. Pahinta kuitenkin se, etten nyt juuri ehdikkään rupattelemaan, enkä tutkiskelemaan, vaan on taaskin syöksyttävä duunin kimppuun.. vielä on 5-6 tuntia hyvää työaikaa jäljellä. Heippa !

orvokki xxx
x

18 kommenttia:

 1. Yritä nyt keksiä se kunnon herätys ääni,ensi viikolla on aikainen herätys.... ei passaa myöhästyä.

  Joko otit sen PRINTIN????

  VastaaPoista
 2. juu, kätevä peli.Et tarvi enää ees läppäriä pikkureissuilla ku pääset tollakin jo hyvin nettiin. Ja näytöstäki jo näkee.

  VastaaPoista
 3. Mulle on räätälöity paketti jossa on 3 minuuttia puheaikaa ja 5000 minuuttia kuunteluaikaa.

  Mä nauhotin omat puheenvuorot/puhelu ja tältä se kuulosti:
  - Joo - Okei- Okei - Okei, mä teen. - En oo unohtanu. - Kyllä, rakkaani. Pus, pus!

  VastaaPoista
 4. marizan, yritän, mutta ei heräämisääni ookkaan ongelma, vaan se mistä siitä saa sen herätyksen. Pitää pistää vanha puh herättelemään. Toi soittoääni se "ongelma" on, kun ne on niin kummallisia, etten kuule niitä.. hih !

  Otettu on.

  VastaaPoista
 5. Jupeta, koklasin samaakasaa katsoa, mutta on se vaan niin pienen oloista, justa ja just luettavissa, kun en tiedä vielä miten ruudun tekstin isontais.

  No, nyt on tullut jo 2 kohtaa, mitä pitäis vielä selventää... taijan marssia liikkeeseen kysäsemään siltä söpöltä myyjältä.. :).. joskus

  VastaaPoista
 6. Ajattelen kauhulla tilannetta, jolloin vanha rakas, minua 10 vuotta palvellut nokialaiseni (se harmaa pieni olento...) lakkaa toimimasta ja joudun opettelemaan
  em. hienouksia! Toivottavasti löytyy yksinkertaisempiakin virityksiä kuin edellä kertomanne.

  VastaaPoista
 7. pedro, sähän saat peräti 83 tuntia informaatiota kuukaudessa..! Mihin päädytkään noin paljolla kuuntelulla.. Tais olla kallis paketti, infohan maksaa..

  Mutta voisit vieläkin lyhentää omia vastauksias, kolmella minuutilla et montaa okeita ja pusia saa kuussa eteenpäin.. hih

  VastaaPoista
 8. Petriina, on niitä aika yksinkertaisiakin.. ja mukavia. Mun Nokian simpukka oli kiva, vaikka olihan siinäkin kaikenlaista lisänä, mutta eihän niitä tartte ottaa käyttöön, antaa vaan olla siellä jossain. Tässä kun kaikki on heti tuossa alkulähdössä eli perusruudussa, niin ne ikäänkuin houkuttaa. Mutta noi muutamat perusasiat on vielä löydettävä, niin eiköhän se sit ole sama mitä käyttää.

  Mutta tämä oli sen verran edullinen tarjous, puhelinlaskun suhteen, eikä sitä saanut ilman puhelinta mukaan. Ja Sim-korti käy vaan tähän malliin.. ! Ettei voi siirtää vanhaan kännyyn.

  Sun 10 v vanha taitaa olla aika iso ja painava?? Koklaa simpukkaa, ei tarvitse edes lukita näppäimiä, senkus vain laittaa kannen kiinni. Ja taskussa ja eritoten kassin pohjalla oli suojassa.. hih

  VastaaPoista
 9. Onnea vaan uudelle kännylle!Minä toivon Petriinan tavoin,että vanha ja yksinkertainen palvelijani toimisi ja kestäisi kauan......Uutta liittymää olen tosin poikani suosituksesta vakavasti harkinnut.

  VastaaPoista
 10. Ei oo iso eikä painava,(et kai tosissasi arvellutkaan...) eli ei siis se ensimmäinen halko, mitä Nokia valmisti, vaan onkohan tää Nokia 1100 tai jotain, pieni, taskun pohjalle sopiva, harmaa ja joidenkin mielestä paras mitä Nokialta on tullut. Kestävä ainakin.

  VastaaPoista
 11. Magnific bloc .
  Salutacions des de Catalunya .
  Anna

  VastaaPoista
 12. Petriina, sitä minäkin :) Onkohan kellään enää se halko, joka oli aika hyvä vehje.. Tai siis se tokas tai kolmas halkomalli.

  VastaaPoista
 13. Anna Mora, cracias. ! :)

  VastaaPoista
 14. hyvinhän siinä puhe kulki! mutta kuule, ei 2500 minuuttiin vielä niin paljon puhua voi kuin sielu sietää, kyllä siin tarvis olla tuplaten vähintään, nimimerkillä kokenut kaiken tietää :)

  VastaaPoista
 15. ... niinpä, miksei kulkisi.. kuului jopa sulle asti:)
  Mutta mulla on kai sitten niin pikku(mainen) sielu, että kuvittelisin noiden 2500 minsan riittävän.. näin ensi alkuun.

  Mutta olen ollut jostain ymmärtävänäni, että kokenut-parkarukka kaiken tietää.. hih ja huh :)

  VastaaPoista
 16. juuh - hehheh...kokenutparka on juuri maksanut ylimenevistä ittensä kippeeks...!

  VastaaPoista
 17. Taas kävi niin. Kuin monesti ennenkin!
  Kuukausien jälkeen luin ja kommentoin. Pitkään. Ja viimeisen lauseen kohdalla, plumps! Ei missään.

  Orvokin puhelinostosta kommentoin. En viitsi kirjoittaa uudelleen. Sen verran vain että joka laitteesta innostui, niin saa ostaa minulta 500 eurolla aivan uuden iPhone 4:n ja voi valita vapaasti haluamansa operaattorin. Hyvät ja huonot puolensa. Minä palasin iloisena Nokiaklassikon käyttäjäksi.

  Jouluterveiset kaikille ystäville
  Raijalta

  VastaaPoista
 18. Kiva kuulla Sinusta, Käsikädessä, pitkästä aikaa.

  Onko tuo puhelin todella noin kallis.? Mulla se ei tule itseasiassa maksamaan mitään, kun puhelinlaskut pienenee totaalisesti ja puhelin siihen päälle. Mulla on 2 v aikaa huomata ne huonot ja hyvät asiat. Kestää todella aikansa tottua. Eikä niitä hienouksia tule otettua käyttöön, kun niitä ei ole aiemminkaan kaivannut. Mutta siinä tuo menee jo mukana huomaamattomasti :)

  VastaaPoista

Olen todella iloinen kommentistasi.
I really appreciate your comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...