keskiviikko 31. lokakuuta 2012

söpöjä eläimiä - Sveitsi/Switzerland


Sveitsi on kiva maa. Ei tarvinnut lähteä varsinaisesti maaseudulle nähdäkseen eläimiä, ulkoillessa niitä näki lähes "kotinurkilla". Kaupunkilaistyttö oli ihastuksissaan...:)
Mutta tuo pörröinen valkoinen kana, monen väristen kanojen joukosta se erottui valkoisena ja pitkine, ilmavine höyhenineen. Ja kaiken lisäksi se oli hyvin vikkelä. Mitähän rotua se on, vai oliko se vielä "lapsikana".. :). Se oli kuitenkin samankokoinen kuin nuo "aikuiset" kanat.

x

maanantai 29. lokakuuta 2012

285 porrasta / steps - Tallinna

Piipahdin viime viikolla lahden takana. Ja kun lomallani olin päässyt korkeuksien makuun, niin pitihän tämäkin kokea.... Jos vain olisin tiennyt, minne jalkani vien, niin olisinkohan mennyt perässä :)
Lipunmyyjä kertoi rappuja olevan 285 kpl. 
Se määrä riitti tuonne valkoisen osan tasanteelle.
Portaat oli melko jyrkät, joten jaloilla oli tekemistä.. :)
Ja sitä ympyrää noustiin ja noustiin, ja se jatkui aina vaan.....
Kaiteen virkaa toimitti tuo muuriin pultattu köysi.
 285 porrasta takana päin.
Vastaantulijat oli hieman hankala ohittaa. Onneksi ei ollut ruuhkaa. 
Pyöreän reiän ympärille oli muurattu paksu kiviseinämä, siltä ainakin tuntui :)
Lajissaan ihmeelliset työpaikat (nainen istui kopissa) 
Ajatelkaa - ruokatunnilla 285 askelmaa alas ja saman verran ylös. 
Tai jos vessahätä yllättää.. :)
Vielä nämä puutikkaat - ja ollaan perillä.
Palkintona oli mahtava näköala yli Tallinnan. Tapulin pystyi kiertämään, tasanne oli vain n. metrin levyinen, mutta onneksi oli kaide.
Jalat oli pelkkää tutisevaa hyytelöä, kun alas päästiin (en ole ennen kokenut vastaavaa tunnetta). Tämä olisi hyvä viikottainen kuntotesti kunnonkohennukseen. Suosittelen silti kokemuksena kaikille Tallinnan kävijöille.


Church tower in Tallinn, which had to climb 285 stairs and then got to admire the scenery. When we came out of the church, legs was trembling. Climbing was "a good" workout.
x

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

kaunis syksyinen sunnuntai


Kunnallisvaalipäivänä pakottauduin ulos, täysin kyllästyneenä ja upuneena palelemiseen. Ihme; ulkona ei satanut vettä, ei satanut lunta, maassa ei ollut lunta, oli syksyn lehtiä, aurinko paistoi ja oli huomattavan kaunis ilma. Velvollisuuteni suoritettuani tein pienen happihyppelyn ja ulkoilutin kameraani pitkästä aikaa.

Vaalikansaa pukeutuneena syksyn muotiväriin - mustaan, kuinkas muuten.
(Itsekin syyllistyn siihen.)

torstai 25. lokakuuta 2012

Mountainbike - Sveitsi/Switzerland

Tuo edellinen potkulautailu oli lastenleikkiä verrattuna tähän vuoristopyöräilyyn (Mountainbike). Pyörät on erikoisvalmistettuja just tähän lajiin, ja niillä mennään lujaa. Ne viuhahtelee niin nopsaan, ettei niistä saa kunnon kuvaakaan vauhdissa. Vuoristot on täynnään tälle harrastukselle varattuja todella kiemuraisia ja kumpuraisia, äkkijyrkkiä polkuja. Ihan tuolta Rothornin laeltakin (näkyy kuvassa) on bike-polkuja alas. Ja joka paikassa missä on hissejä, on alhaalla myös pyörän pesupaikat. Sillä ne (ihmisetkin) on ihan kuraisia.


Alas tultuamme seurattiin kahvin ja jäätelön voimin, kuinka jotkut harjoittelivat ilmakieppiä pyörän kanssa. Ja myös noista hyppyrimäistä joku pyöräili, mutta kun katselin tuota kieppailua, niin enhän ehtinyt hyppyriä kuvata :).

Yhdessä vuoristokylässä oli pyörärata lapsille, ja kun siihen tuli lapsiryhmä opettelemaan, oli meidän pienet oli vaan tiellä. Mitä lie Matti ajattelee... "opettaja ilman kypärää", vai että "noin hänkin sit isona".. :)

Tämä oli nyt viimeinen vuorijuttu. Päästiinhän onnellisesti alas.. :)

x

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

potkulaudalla alas - Sveitsi/Switzerland


Urheiluharrastus, josta en ollut tiennyt mitään, eli potkuvoimalla alas vuorelta. Isot, paksut renkaat, vahva runko ja käsijarrut, siinä menopeli, joilla nämä ihmiset (ikään katsomatta) "huristelivat" rinnettä alas (ei sentäs sieltä lumihuipulta asti :). Eikä muuten ollut satulaa. Monella aikuisella oli pikkulapsi "etutarakalla" eli seisomassa edessään. En olisi lähtenyt, sillä fillarissanikin on sentäs jalkajarrut.


With cooter down the mountainside. Sport, which I saw now for the first time. I would not have dared to do that trip.  Scharmoin in Switzerland.

Scharmoin-(väli)asema, jonka maastossa tyydyttiin potkulautailun sijaan vaeltelemaan vähän aikaa, pitkin ja poikin, ylös ja alas, ei tainnut olla vaakatasomaata lainkaan. 

x

tiistai 23. lokakuuta 2012

Rothorn (2875 m) - Sveitsi/Switzerland




Rothorn - eräs huippu Alpeilla, 2857 metrin korkeudella, ol yhden päivän etappi. Ja ainakin 5 m korkeammalle kipusin, kun menin ylätasanteelle. Oli mahtavaa nähdä vain vuoria, minne ikinä katsoi. Aivan selvästi  tuo lumirajakin erottui, se oli kuin viivottimella vedetty. Pilvet olivat onneksemme korkealla, joten ne eivät peittäneet jylhää maisemaa.


Tuossa Mikon edessä on jyrkkä putous alaspäin - eikä minkäänlaista aitaa. Oli siinä lapsissa pitelemistä, kun he heti halusivat mennä ottamaan lunta, jota askeleet eivät olleet sotkeneet. Lumi valehtelee, kesti tovi meiltäkin, ennenkuin havaitsimme lumireunan. Eikä tuo kaistele rakennuksen ja reunan välissä ollut paikoin kuin muutama metri.
 

Hissillä laskeuduttiin hetken jopa kohtisuoraan alaspäin, n. 1900 metrin korkeudella olevalle edelliselle hissiasemalle (täällä toimi ns. siirtolippu :). Kaukana alla siintää Lenzerheide-kaupunki.


Ainoa vähänkin selvä panoraamalla kuvattu kuva. Ei ihan oikein onnistunut, mutta olisittepa nähneet ne muut yritelmät,  jotka joutivat roskakoriin... :)


Rothorn, 2857 m, in Switzerland.

lauantai 20. lokakuuta 2012

syksyinen vuosikampa 022


Vuosikampa, aina 2 viikon välein samasta paikasta otettavat kuvat. No, minulta jäi edellinen jakso  väliin, kun en ollut täällä. Syksy on edennyt huimaavaa vauhtia..
Sielu ei ole oikein mukana tämän märän syksyn kuvaamisessa, se taisi jäädä Alpeille.


Vuosikamman muita kuvia löydät TÄÄLTÄ

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Hei, me lennetään - Sveitsi/Switzerland


Yksi mieliinpainuvimmista kokemuksista Sveitsissä oli kuumailmapallolento.
Flims'n kylässä oli vuotuinen kuumailmapallolentoviikko. Ja tarkoitus oli tyttären kanssa leijailla vuorten korkeudella muutama tunti.


Leijailtiin kattoja hipoen, ja ihmiset vilkuttivat. Hieman hirvitti välillä, kun tuli tunne, ettei pallo nouse ennen kuin törmätään kattoihin tai lippusalkoihin. Mutta noustiin kuitenkin, ja hetken oltiin melko korkeallakin.


Oli huonoa tuuria. Tuulen suunta vaihtui ja vain 2 ensiksi noussutta palloa ehti nousta tarpeeksi korkealle ja oikeaan suuntaan. Moni pallo joutui laskeutumaan aika pian, me sentäs päästiin vähän kauemmaksi, lähellä vuorenrinnettä olevalle niitylle. Tehtiin matalalentoa vajaat puoli tuntia. Ja oli kivaa.




Tulihan todistetttua itselle, että olisin uskaltanut lentää korkealle. 
Ensi vuonna uusi yritys, ja kuulemma ilmainen sellainen.


In Flims/Switzerland, there was annual hot air balloon week. I was with my daughter to get flight to high, but unfortunately the wind direction changed, so the flight was low and short, only 2 balls had time to get up high enough. But the experience was enriching, and I proved to myself that I dare to fly.

x
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...