tiistai 28. helmikuuta 2012

vuosikampa 005



Kaksi viikkoa kuluu uskomattoman nopeasti. Pyhänä pilkisteli aurinko, ja minä kuvittelin, että sitä olisi myös nyt, mutta mitä vielä. Pelkkää lunta ja harmaata. Läpi tuiskun ja vastatuulen tarposin rantaan, jossa ei näkynyt juuri mitään, silmät ja nenä täynnä vaakasuorana vihmovaa lunta. Hyvä että sain tähdättyä sinnepäin..
Again it's time to 2-weeks-between-photos. And while it snows. Horizontall ! 


2 viikkoa sitten...
2 weeks ago...

Löydät täältä lisää vuosikamman kuvia.



Kuinkas sattuikaan, oli kamera mukana ja tuli ikuistettettua akanlennon paikka. Kymmenkunta senttiä lunta erotti jalan liukkaasta jäästä, hieman lipesin ja ilmalento heitti rähmälleen. Ei onneksi käynyt kuinkaan. Mutta vaarallisia aikoja eletään. Tuo pitkä tumma juova on peilikirkasta jäätä.
I slipped. Under the snow there is treacherous ice. Good luck, I did't hurt myself.

 Heppaakan ei enää näy! Viimeksi siitä oli kuva 17.2 hepan viime hetket
You cannot see any more the litlle horse

Viikolla Konalassa asioidessani "törmäsin" kasaan, joka olikin täynnä autoa. Eipä ole omistaja kaivannut autoaan sen vertaa, että olisi kaivanut ajokkinsa esiin.
Nobody has missing this car for a long time :)


Talvi ei ole enää yhtään kivaa, olen kyllästynyt siihen. 
I don't like the winter any more at all.
x

lauantai 25. helmikuuta 2012

taidettako ???




Tosi kivaa !!! Meidän taloon ja naapuriinkin oli iskenyt taiteilija kouransa ja spraypullonsa. Toissayönä ilmestyi tällaisia isoja taideteoksia seinillemme. Naapuritalossa on ikkunakin suttaantunut; ties jos olisi avannut ikkunan ja hätistellyt pois, olisiko saanut kasvonsa täyteen maalia. Siitähän poliisit varoittavat, ettei pitäisi itse mennä keskeyttämään touhua, saattaa saada sumuttimesta silmiin.

Tänään ne on jo pesty pois, mutta jälki näkyy ihan selvästi..  Saa nähdä kuinka paljon tulee vielä lisää töhryä, seinä kun on kuin kutsukortti uusille maalaajille, varsinkin kun näkevät, että siinä on entistä töherrystä. - Kaikenlaisia höyrypäitä maa kantaakin.

Vey fun !!!  Before last night came to our houses these works of "art". They are now cleaning away, but we'll see if them are coming more..

torstai 23. helmikuuta 2012

Helsinki centrum



 


Lumisesta Espoosta Helsingin keskustaan oli ajallisesti paljon lyhyempi matka kuin mitä sääolosuhteista voisi päätellä.

Tuli pistäydyttyä viikolla Hesassa. Eipä siellä tule käytyä turhan usein, joten olin utelias näkemään miten luminen keskusta olisi. Olihan siellä lunta kasoissa (kasoissa! :) ja tietenkin Espan puisto oli vielä ihan talvinen.

Oli kiva leikkiä turistia, sillä turhan harvoin on siellä tullut kuvattua mitään. Harmi kun asemarakennuksesta ei saa kaunista kuvaa, kun aina on jokin katukohta auki.

The photos are from centrum of Helsinki, taken this week. There is still a little snow, and the Esplanade Park is a very wintry. The first picture is the railway station.

x

tiistai 21. helmikuuta 2012

talvi on ihanaa ...

.. kun sen oikein oivaltaa... ja kun lunta sataa... Lunta on nilkkoihin asti kahlattavaksi ja kasat vievät jo melkein puolet autoparkkipaikoista.... 

It is snowing... again. "Snow mountains" take up almost half of the car parking spaces

Joku voisi luulla, että rakastan näitä kasoja, no joo... Mutta ne on niin valtavia ja hallitsevat koko katunäkymää.

Someone would think that
I love them heaps, well  ... But they are so huge and dominate the whole street scene.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

lunta kasoittain......

Lunta kasoittain.... Onneksi se on kasoissa, muuten kahlattaisiin.. :D

Lunta tuiskuttaa koko ajan tänään sunnuntaina. Kaikki lumikasat tulee kauniiksi ja valkoisiksi - kunnes taas uudestaan auraavat ja höyläävät.. sitä se on, se elämän (talven) kiertokulku. :D

Here is only snow and mountains of snow and again snow.... And it is snowing today still more.. more...

perjantai 17. helmikuuta 2012

hepan viime hetket...

Ettei vaan ole paljon lunta...
Ylempi kuva on otettu tammikuun lopulla ja alempi tänään. Vielä seuraavat kolme viikkoa, niin heppa ei näe enää mitään.

 There are 3 week between these two pfotos. Soon the litlle horse can't see anything.

torstai 16. helmikuuta 2012

hrrrrrrrrr...........

Pakkasta taisi olla -11 C , mutta kun vesi on plussanpuolella, (+0 C), niin tuollahan on suorastaan lämmintä ! Vilutti jo katsellessa, mutta tuolla miehellä ollut mitään kiirettä nousta pois.

A typical Finnish winter sport!
 The temperature was about -11 C, but when the water-temperature is above freezing (+0 C), so the man in the hole of the ice has almost warm! That man really swim there a long time.

tiistai 14. helmikuuta 2012

vuosikampa 004



Taas on aika vuosikammalle. Oli tositosi harmaa päivä. Ja tuntui että lumi olisi "litistynyt" tuossa "metsikössä", tai sitten lumeen on jo tottunut. Tosin illansuussa alkoi lunta tuiskuttaa ja tupruttaa vaakatasoon, niin että kyllä sitä lunta jatkossakin riittää. (Tuli aika monta "lumi" -sanaa, mutta olkoon. _DD )

Alla on 2 viikkoa sitten otetut kuvat.

Täältä löydät enempi vuosikamman kuvia.


Venesatama hukkuu kohta lumeen ja jäähän.

x



maanantai 13. helmikuuta 2012

Ystävälle !


Iloista Ystävänpäivää
Happy Valentine's Day
Feliz Día de San Valentín
Bonne Saint Valentin

"En tarvitse mitään niin paljon, kuin hunajaa..." 
sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua "...paitsi ystäviä.." 
Ystävyys on sitä kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystäväänsä.
Silloin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti
niin, että kaikki rypytkin siliävät.
A.A.Milne

x

Kiitos !


Ilokseni sain tällaisen tunnuksen lauantaina mimikuvia - mimiphotos -blogista.
Suuret kiitokset Mimi.

Ideana on jatkaa tunnustus eteenpäin viidelle blogistille, joille toivoo lisää lukijoita. Näille viidelle sen haluan antaa (oli vaikea valinta) En muista joskos olette jo tämän saaneet, mutta ei tuplasti ole pahasta :D

artPASSAPAA - miiwi
matkakuvia maasta - a-kh
Pian kuvablogi (Pias bildblogg) - Pia
Henrietta Hassinen - Henrietta
Anna Y Sanat - AnnaY

x

perjantai 10. helmikuuta 2012

kolinaa ja kirskunaa

Yhtenä päivänä....
..... havahduin meteliin, ärjynään ja kolinaan. Tottakai menin kurkkaamaan, mitä parvekkeen alla tapahtuu. :). Katuani höylättiin, aurattiin ja luntakasattiin. Ainahan on aurattu, höylätty ja kasattu lunta, nyt sitä sirkusta katselin ylhäältä päin. Oli voimakas, määrätietoinen höylyri, joka höyläten ja viilaten kasasi lumia tielle, oli sinnikäs ja sisukas traktori, joka vei ne metsikön laitaan tehden tosi rumaa jälkeä (maisemanpilaaja :).  Jostain ilmestyi iloinen minitraktori, joka ärhäkästi pörräsi isompien välissä, keskellä ja perässä, väliin tielläkin, siivoillen kadun reunaa. Oli sattumaa saada kaikki kolme työautoa samaan kuvaan yhtäaikaa. Siinä näpit hieman tuppas jäätymään, kun odottelin tilanteita.

Toisinaan oli tiellä ruuhkaakin, kun oikeita autoja odotti ohipääsyä. Ja tämä kaikki vain taloni edustalla. Alaoikealla on tunnin saldo; uusi kasa. Ja tie on siisti. Yksinkertaista kun sen osaa. Kyllä kaupungissa on mukavaa... :D
Tänään akkasta oli aamulla n. -25 C.

One day the tractors were on the move with three pieces of planed and plowed my street. It was fun to watch them on the balcon. (Became ugly trace when the snow pile was built on the edge of the forest.)
Today in the morning it was ab -25 C.

tiistai 7. helmikuuta 2012

remontti

Minulla on remontti par'aikaan menossa, eli vaihdan makuuhuoneen ja työhuoneen keskenään. Piti alkaa jo aikaa sitten, mutta työtyöt hieman haittasivat aloittamista :). No, viime viikolla aloin kongreettisesti vaihtamaan kamoja, ja ensitöiksi kannettiin naapurin kanssa makkarista sänky olohuoneeseen, jotta on tilaa siirrellä muita huonekaluja. Tosi kivaa.... !

Ja sitten purkamaan työpöytää. Harvoin se on näin tyhjä ollut. Puolet isosta pöytätasosta mahtui pieneen huoneeseen. Siellä lattialla maaten ruuvailin kymmeniä ruuveja. Ja kun hieman eri levyjä yhdistin, niin onneksi naapurin mies tuli taas avuksi ja poraili umpipuuhun uusia reikiä - ja samalla kokosi koko pöydän. Minä jatkoin sitten koko entisen pöydän purkamista, ja pikasesti laskien pyöräyttelin yhteensä vajaa 100 ruuvia.

Koneiden siirtäminen hieman jännitti. Kaikki ne kymmenet johdot... ! Ja kun en ole niin tekninsen osaavainen, merkkailin paperiteipillä johtoja. Polvet oli lujilla kun yhdistelin piuhoja ja asentelin niitä pöydän alla siististi.

Johdoille keksin tuon vanhan punaisen pyörälokeriston, johon laitoin ne jatkojohdon tepselikokkareet (on-off-nappuloineen). Nyt ei yhtään johtoa ole lattialla ja tarpeen mukaan voin vetää koko johtorykelmän esiin.

“Uusi” työhuone on puolet pienempi, niinpä tulostimen paikka on vielä epäselvä. Ehkä Ikeasta tai jostain löytyy leveä pyöräalusta. Ja sen paikka olisi pöydän alla.

Kirjahyllyä en voi siirtää, kun uudessa huoneessa on sekä seinä- että yläkaappeja ja tarvitsen myös laskutilaa (kaikelle mikä ei muualle kuulu..). Niinpä tulevaan makkariin jää koko seinän levyinen Billy-hyllykkö. Sen aion "riisua" työtavaroista, hankin pari ovea lisää ja täytän mm. kirjoila. Uuden huoneen seinille tulee joskus Irtohyllyjä, jahka saan aikaseksi. Ei ikinä uskoisi, että tähän samaan huoneeseen on mahtunut 160 cm sänky ja silti tilaa jäi ylikin. Mutta nyt se on mun kolo, jossa tehdä duunia. Ja "vapaa-aikana" järjestelen ne lukuisat paperit ja laatikot ja tavarat ja tilpehöörit ja ......

Nyt on suurin urakka edessä. Muovitapetit “tippui” työhuoneesta jotain 10 v. sitten. Ennen poisrepimistä saumoihin laitettiin aina uudestaan ja uudestaan EriKeepperiä. Ja kun ne sitten lopulta revittiin pois, niin ei koskaan ollut aikaa/tilaisuutta kunnostaa ja maalata sitä seinää, ja niinpä totuin siihen rumaan ulkoasuun ... Nyt olen viikonloppuna liotellut ja raspannut todella kiinteätä massaa, joka ei lähde millään pois. - Siinä tuli mulle "seinä vastaan" - ja piti ottaa yhteyttä ihan oikeaan maksulliseen mieheen. Huomenna tulee remonttireiska ja hioo laikalla seinän tasaseksi. Mä sitten jatkan siitä, paklaan ja maalaan...

Olin maali- ym ostoksilla ja auton lämpömittari näytti puolelta päivin ulkolämmöksi -2 C. Wauu, on taas valkoisen miehen lämpötila. !

I do home renovations. I change my bedroom and work room with each other. There is a problem in the wall, it does not depart from the wallpaper adhesives.. Tomorrow, one man will grind with wheel motor. I
Today was only -2 C. Yippee


sunnuntai 5. helmikuuta 2012

pakkasta ja aurinkoa vaalipäivänä

Vaalipäivänä happihyppelyllä, vaikka elohopea näytti noin -20 C. Ja rannalla vasta ne näpit ihan oikeasti meinas jäätyä kun vähän kameroin. Yhtään ihmistä ei kuvissa näy.









Lopullinen päämäärä, koulu tuolla keskellä, vaikka olisihan tuonne äänestyspaikalle ollut lyhyempikin reitti. Ja täällähän niitä ihmisiä oli.
Luminen talvi on kaunis kaupungissa(kin).

The date on which remained at about -20 C.


lauantai 4. helmikuuta 2012

ne olivat täällä..

Ne olivat täällä. Ja jälkensä jättivät. Pilkkijät nimittäin. Ehkä vielä yhytän heidät, istumassa vaitonaisina reijän äärellä. Kuvat on otettu viikko sitten.  Sen jälkeen on tullut lunta niin paljon, ettei reikiä enää näy, ainoastaan nuo merkkioksat.

Ice fishermen were here. The pictures were taken a week ago.
Look at open water training:  hiljainen harrastus

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

vuosikampa 003

 


 Alla pienenä viime kertaiset kuvat, otettu 2 viikkoa sitten.


On aika vuosikammalle. Samasta paikasta otetaan kuva aina kahden viikoin välein. Kun aloitin kaksi viikkoa myöhemmin kuin muut, eli tammikuun puolessa välin, niin jatkossa numeroinkin nämä toisten vuoskampalaisten tapaan, eli kuvaus nro 2 jää välistä pois.

Enpä huomannut (ajatellut) kohdetta valitessani, että ähes aurinkoonpäin joudun kuvaamaan. Kuvat on otettu plusmiinus klo 15.00 aikaan, jolloin matalalla paistava aurinko on hieman sivummalla. Lämpötila oli jotain – 13 C, eli aika kylmää. Tein pienen happihyppelyn rantaan ja kiersin kaupan kautta. Tuli mieleen, että hieman pitempään lenkkiin olisi kai puettava pitkät kalsarit farkkujen alle.. :D

Löydät täältä vuosikamman muita kuvia

Every two weeks is described on the same place.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...