sunnuntai 29. tammikuuta 2012

jää kestää jo...


... kävelyä. Ainakin rannan tuntumassa. Tänään oli aivan mahtava päivä, aurinkoa ja pakkasta, mutta ei viimaa. Oli ihana kävellä jäällä ja tarkastella taas kerran rantareittiä ikään kuin ulkopuolelta. Jonkinmoiset polut oli jo tallaantuneet, mutta paikoin kävelin neitseellisellä lumella. Aurinko mokoma paistoi vaan "väärästä" suunnasta eli mereltäpäin.

Walking on ice.

perjantai 27. tammikuuta 2012

avanto..... hrrrrrrr !!




Näyttää kylmältä... hrrr! En ole ollut kertaakaan avannossa uimassa.

Tämä on paikkakunnan Avantouimareiden avanto uimarannalla. Saahan siinä tietenkin uida kuka vaan, mutta pukukoppi rannalla on avaimen takana. Tämä avannon suojakupu on avoin ja on tarkoitettu pyyhkeen ym. rekvisiitan pitopaikaksi sillä aikaa kun ui. Nyt ei ollut ketään vedessä, sääli. Tuota avantoa pidetään läpi talven auki pumppaamalla vettä siihen  ----- Korjaus: Hups, ei tuonne mitään vettä pumpatakaan, vaan vesi pidetään liikkeessä. a-kh kertoi tuolla kommissaan.

A typical Finnish winter hobby. Swimming in the hole in the ice.
Of course, in the shore there is a small locker cottage.
 

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

ei yhtään venettä vesillä





Ei ollut unohtunut keneltäkään venettä vesille. Siellä ne uinuvat talviunta omilla paikoillaan, useimmat peiton alla. Eikä kestä kauan ennenkuin nuo laitureiden venepuomit peittyy kokonaan lumeen, Sitä (lunta) nimittäin satelee koko ajan lisää ja lisää ja ...

All the boats are in the winter dock.

tiistai 24. tammikuuta 2012

arkipäiväistä




Sarjassa ihan tavalliset ja tyhmät kuvat...Tein sununtaina jotain kiellettyä,  jotain, mitä ei saisi tehdä; otin autoa ajaessani kuvia tuulilasin läpi. Halusin katsoa miten se onnistuu ja tässä on pari otosta. Ihan tuttua talviajoa... ! 

I took pictures while I was driving through the windshield. And that's what should not be done : D

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

kasa lunta


Tästä se kasvaa. Lumikasa. Aika älytön paikka kasata lunta juuri risteyksen tuntumaan.


Olin aikaisin liikkeellä, kuvat on otettu klo 9 jälkeen aamulla, kun kävelin äänestyspaikalle. Taisin olla ensimmäisten äänestäjien joukossa, mutta ei sentään tarvinnut odottaa oven takana. :D

torstai 19. tammikuuta 2012

vuosikampa 002: ensimmäiset kuvani

Olen myöhässä aloituksesta, eli vuoden alusta. Mutta otin silti haasteen vastaan (onhan vuodessa vielä viikkoja :) ja kuvaan kahden viikon välein vuodenaikojen vaihtelua. Tutusta ympäristöstä. Ja mikäs se minulle tutumpi ympäristö on kuin parvekkeeltani nähty pieni "metsikkö" ja lähellä oleva meri. Lupaan muistaa kuvata ... :D



Aamukamman löydät täältä: vuosikampa 


keskiviikko 18. tammikuuta 2012

tuli se valkeus meillekin

Luvattu lumisade olikin odotettua vähäisempi, vaikka koko illan (ja yön - en tiedä koko yöstä, sillä nukuin) satoi.. Lumitteli sillai sopivasti, saatiin kaupunkimäärä. :)

Kuva otettu parvekkeeltani eilen, ennen lumisadetta.  
Yesterday, before snow. Foto is taken from my balcon.


Tänään, yöllisen lumisateen jälkeen. Today, after night snowing..

Ensi kerran tänä talvena piti minun raspata auto. Kun jäi yöksi ulos. Ei parkkipirkotkaan viitsi rapsuttaa ikkunaa tarkistaakseen kiekkoa, kun aikaraja on klo 6.00-10.00, eikä minulla tietenkään ollut aamuajaksi kiekkoa. Kuva otettu just klo 10.00 jälkeen. Enpä jätä enää... :)
I don't left any more my car outside.

Ihan sopivasti valkaisi puut.

 Luminen katunäkymä. Toista oli viime vuonna, kun autojakaan ei näkynyt lumivallien yli.

tiistai 17. tammikuuta 2012

maalla kaupungissa




Olin tänään IKEAssa, lähes naapurissa, matkaa vain n. 15 km sisämaahan päin. Mutta jo matkalla oli aivan valkoista, puutkin runsaassa lumihuurteessa. En huomannut kuvata perillä, niin puolessä välin kotia ajoin jonnekin pois kehältä, ja siellä oli peltoa, tosin ei enää ihan niin valkoisia puita. Mutta kuitenkin, runsaan 6 kilsan päässä kotoani on näin maalaistunnelmaa.



Tämä kuva on taas kotinurkiltani. Kun ei ole vähään aikaan poistunut merialueelta, sitä yllättyi kuinka erilaista maisema voi olla ihan muutaman kilometrin päässä.
Ilma oli pilvinen, näinköhän alkaa sataa lunta..


lauantai 14. tammikuuta 2012

lunta näkyvissä !


Talvi se on tullut minunkin luokse. Aurinko paistoi aamusella, mutta kun itse pääsin ulos, ei sitä enää näkynyt, kolealta tuntui ja valtavan kylmä pakkasviima vain pyyhki yli. Meri alkaa pikku hiljaa umpeutua ja vahvistua; ja lunta on ihan sopivasti.. :D
Nyt odotan, koska ensimmäinen pilkkijä uskaltautuu jäälle. Mutta siihen taitaa mennä vielä jonkin aikaa... (toivottavasti)..

torstai 12. tammikuuta 2012

kop.. kop vanhaan malliin Riiassa

Rakastan ovia. Ne on kuvattava kun vastaan tulee, tai kun ohi menee. :) Riian vanhan kaupungin kadut oli osin niin kapeita, ettei koko ovi aina mahtunut kunnolla ruutuun. Mutta tässä näitä taas on.
I love all kind of old doors. And here are doors in Riga /Latvia.

torstai 5. tammikuuta 2012

talven kahdet kasvot


Tätä tämä talvi sitten on, ensin annetaan roppakaupalla lunta. Maanantai-iltana sitä satoi ja satoi ja tiistaina olisi saanut kahlata lumessa, jollei Espoon aura- ja höyläautot olisi putsaneet katuja ja jalkakäytäviä (tuntui, kuin koko Espoon kalusto olisi ollut meillä:). No, höyläyksen takia oli niin liukastakin, niin liukasta. 

"Satuin" löytämään kamerani valikoista "yö" -kohdan ja nappailin parvekkeellani kuvia. Tuo ylin on mielestäni kuin jouluyö. Koko maisema kylpi valkoisuudessa, kaikki puut olivat saaneet sen huurteisen pinnan. Odotin, millainen näky aamulla odottaisi, mutta - lumi oli jo pudonnut puista, oli vain mustat rungot. Ja hirveesti lunta maassa.


Ja tänään torstaina lumesta ei ole kuin rippeet jäljellä. Näiden kahden kuvan välillä  on vain 2 päivää (ja hieman vesisadetta :).  Kuvat ovat suurinpiirtein samaan suuntaan kohdistetut.
Tuo tie menee tunneliin ja Kivenlahden toiselle puolelle..

Same place, between 2 days, snow fell Tuesday night a lot, but today we have only remaining remnants.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Elämän erilaisuus


Toisella menee lujaa, toisella ei.  Mistä lie mersukin siihen tupsahti, kun liikenne oli joulupyhänä hiljaista.

One moment in Riga/Latvia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...